Nimic nou si totusi nimic asemanator in comunicarea cu partenera de cuplu.

Uneori calea cuplului este atat de dreapta si neteda, incat daca nu te lovesti de obstacole, faci ce faci si ti le creezi. Cand insa nu-ti mai vezi capul de probleme, fie nu te pricepi sa le gestionezi si le inrautatesti, fie te asezi frumos la masa cu tine insuti si incerci sa gasesti calea cea mai simpla, respectiv dreapta si neteda, de a iesi la lumina.

Pentru al doilea caz, am pregatit o serie de metode care ti-ar putea fi de ajutor:

1. Fii stapan pe situatie

Inainte de asta, trebuie sa fii stapan pe ceea ce simti. Pentru a deveni puternic si a gandi eficient, trebuie sa eviti starile de anxietate. Ce sanse sunt sa existe lucruri mai rele decat posibilitatile tale de a le face fata? Ideea este ca in momentele dificile din cuplu sa actionezi in asa fel incat ele sa nu iti ramana in memorie ca fiind mai neplacute decat sunt de fapt.

2. Nu iti subestima partenera

In general, e bine sa nu le induci niciodata celor din jur sentimente de teama sau disconfort, ci chiar sa le lasi impresia ca iti sunt usor superiori. Una dintre definitiile puterii este sa nu ai prea multa incredere in prieteni si sa inveti sa folosesti in favoarea ta actiunea celor care iti sunt impotriva.

Nu merge pe ideea ca femeile sunt slabe, naive etc. si nu considera ca tu ai mai multa dreptate in orice privinta. Atat timp cat dialogul de orice fel se contureaza pe baza a doua puncte de vedere, fii receptiv si asculta argumentele partenerei tale. Daca sunt eronate sau incomplete, exprima-te in consecinta, dar nu o insulta niciodata.

3. Spune mai putin decat este necesar

Pe masura ce incerci sa impresionezi cu explicatii de orice fel, vei parea mai banal si mai lipsit de siguranta decat e posibil sa fii. Incearca sa te rezumi la esentialul unei situatii si in niciun caz nu rascoli trecutul, pentru a-i prezenta sub alta forma partenerei tale aceleasi probleme deja rezolvate, prin intermediul carora sa o blamezi.

4. Pastreaza-ti reputatia

Orgoliul tau este una dintre cele mai importante atuuri. Atat timp cat ai bun simt si il pastrezi si in situatii tensionate, vei reusi sa treci mai usor peste toate. Incearca sa previi potentialele atacuri verbale ale partenerei tale si sa modifici tonul discutiilor neplacute. Orice ai face, discuta doar pe marginea unor lucruri evidente, pentru ca argumentele venite pe baza supozitiilor nu sunt credibile. Oricum, ideea este sa castigi pe baza actiunilor, nu a cuvintelor.

5. Evita nefericirea

Starile negative sunt contagioase. De pilda, cand ajuti pe cineva aflat intr-o situatie dificila simti ca faci un lucru bun, insa nu poti ramane indiferent la starea lui. Empatia poate reprezenta uneori inceputul propriului tau esec, daca alegi sa te complaci in diverse situatii. De aceea, ar fi ideal sa nu creezi contexte dificile, pe care sa incerci apoi sa le solutionezi prin propria energie. Lucrurile ar putea fi mult mai simple decat par la prima vedere. Important este sa rezolvati fiecare problema prin metode proprii, in asa fel incat amandoi sa puteti reveni rapid la stari pozitive.

Articol de Quiqs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.