10 motive pentru care barbatii insala.

Motivele pentru care barbatii decid sa o ia pe carari gresite in cuplu sunt multe si variate, iar decizia depinde in mare masura si de partenera... Insa nu intotdeauna.

Forte de nestavilit precum atractia sexuala, curiozitatea si, de aici, dorinta de a socializa in permanenta, pot influenta comportamentul unui barbat in cuplu. Tema aventurilor extraconjugale se dezbate adesea in filme, in emisiuni, in viata de zi cu zi, iar concluzia este, in general, nesatisfacatoare pentru cel putin unul dintre interlocutori. Daca filmele au de multe ori happy-end, in realitate lucrurile stau cu totul altfel si tind sa degenereze...

'Povestile' publice despre infidelitatea cuplurilor celebre starnesc controverse, provoaca la dezbateri 'mondene' si, in final, induc o serie de preconceptii. Practic, in fiecare clipa, reprezentantii sexului tare sunt bombardati cu imagini ultracosmetizate: in viata unui barbat ar putea exista o armata de femei frumoase, daca el invata din acelasi manual din care invata un 'player'; este suficient sa isi faca o lista cu trucurile prin care poate cuceri o femeie in cateva minute si sa conduca o masina cool pentru a reusi; trebuie sa poarte toale 'de firma' si sa adopte o anumita atitudine pentru ca amicii sa il considere lider... si asa mai departe. Lipsa unei educatii sexuale veridice, existenta tabuurilor si alte aspecte care depind de fiecare in parte, se acumuleaza pentru a genera problemele de comunicare in cuplu, si deci ruptura inevitabila.

Nici femeile nu sunt mai prejos. In cazul lor, poate ca lucrurile stau chiar mai 'rau'... Insa in privinta infidelitatii, ele au meritul de a fi mult mai bine organizate decat barbatii. Cele mai multe aventuri extraconjugale survin pentru ca infidelul vrea sa isi paraseasca partenerul de cuplu, mai cu seama daca cei doi sunt casatoriti. Cu toate acestea, foarte putini barbati isi parasesc 'cu acte' sotiile pentru amante. Asta, desigur, in cazul in care sotia nu afla si decide sa plece.

Conform unor statistici, mai mult de trei femei sunt ucise zilnic de partenerul de cuplu.

In urma unui sondaj la care au participat 400 de femei s-a concluzionat ca ele ar insela in primul rand din pricina lipsei afectiunii. Sexul este al doilea motiv, banii continua lista iar celelalte motive sunt legate de calitatea timpului petrecut impreuna cu partenerul. Daca femeile cauta mai degraba implinire afectiva, nu acelasi lucru se poate spune si despre barbati. Ei insala in primul rand pentru a-si diversifica 'palmaresul' sexual cu experiente cat mai satisfacatoare.

Top 10: motive pentru care barbatii insala:

1. Mai mult sex (uneori din cauza insatisfactiei sexuale din cuplu)

2. Varietate sexuala (ca urmare a curiozitatii de a cunoaste alte persoane)

3. Orgoliu (au nevoie de certitudinea ca sunt mereu atractivi pentru sexul opus)

4. Satisfactia pe care o ofera jocul seductiei

5. Ocazie (daca se iveste oportunitatea, nu isi ingaduie sa refuze)

6. Sabotaj pentru relatia de cuplu (caracterul duplicitar implica riscuri, iar riscurile sunt o provocare)

7. Razbunare (fie pentru ca e marcat de o relatie anterioara, fie pentru a 'rasplati' 'bunavointa' partenerei)

8. Adictie sexuala (interpretata ca boala)

9. Sentimentul eliberarii

10. Satisfactia de a fi reusit sa fie persuasiv, in contextul adaptarii permanente la 'cerintele' sexului opus.
In realitate nu exista 'aventura perfecta'. Intr-un fel sau in altul regretele apar, fie ca remuscari, pentru ca il 'fortezi' pe cel de langa tine sa traiasca in minciuna, fie pentru ca actul tradarii se descopera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.