O relatie reusita nu presupune un set de reguli fara de care lucrurile ar degenera.

Totul tine de personalitatea partenerilor si de 'generozitatea' afectiva a fiecaruia.

Incalcarea regulilor este intotdeauna tentanta, chiar daca repercusiunile pot fi neplacute. In cuplu insa, si nonconformismul este recomandat.

Reguli de incalcat:

1. Nu poti admira formele altor femei

Te afli intr-o relatie, nu in inchisoare! Nu esti nici orb, nici lipsit de opinii, asa ca atat timp cat mergi pe strada pe langa 'frumusetile naturii', ai dreptul sa iti formezi pareri pe baza a ceea ce vezi.

4 reguli de incalcatIn plus, faptul ca privesti pe cineva, poate insemna doar ca ii admiri tinuta, coafura sau accesoriile. Femeile, de exemplu, fac asta tot timpul, avand in vedere ca se simt permanent in competitie cu alte femei.

Diferenta dintre a admira si a te 'holba', eventual facand remarci nepotrivite, este enorma. Trebuie sa intelegi insa ca nici partenerul tau nu e ferit de privelisti atractive, asa ca gelozia nu are loc in acest context.

2. Nu poti tine legatura cu 'fostele'

Nu are rost sa intrerupi orice contact cu cineva la care probabil ai tinut destul de mult, atat timp cat amandoi respectati noul statut al fiecaruia. Daca nu e vorba de un caz bizar al obsesiei pentru fostul partener, cu manifestari ca atare, acest tip de amicitie nu poate fi ceva rau.

Totusi, asemenea contexte sunt riscante. De multe ori se intampla ca 'fosta' sa influenteze subtil noua relatie a celui cu care a format candva un cuplu. In ideea ca nimeni nu il poate cunoaste la fel de bine ca ea sau ca nimeni nu se poate compara cu ea, tinde sa exagereze cu interventiile in relatia pe care ar fi putut sa o aiba.

3. Trebuie sa aplanezi rapid orice conflict

Uita ideea conform careia nu trebuie sa te culci nervos. Sexul de impacare e fantastic, dar in viata reala nu functioneaza tot timpul. De multe ori, lucrurile se rezolva mai usor daca te gandesti la ele atunci cand esti linistit si pregatit sa iei decizii, iar seara este un moment bun.

Comunicarea se recomanda intotdeauna, dar a spune ce gandesti, nu rezolva neaparat conflictele. Exista anumite probleme care se indeparteaza in timp si pentru care e necesara multa rabdare. In fond, acestea pot fi testele care certifica in mod real temeinicia unui cuplu.

4. Sexul trebuie sa fie mereu 'altfel'

Daca la inceputul relatiei sexul se lasa cu scantei, lucrurile nu raman asa tot timpul. Presiunea zilnica influenteaza erotismul cuplului, iar fericirea nu depinde strict de numarul partidelor de sex dintr-o saptamana. Diversificarea metodelor sexuale poate face diferenta, dar nu e o regula a functionarii cuplului. Cu toate astea, nu ar fi rau sa iti planifici cumva intalnirile intime, pentru a avea timp sa faci exact ce iti doresti. Asa cum programul de munca este obositor, se intampla ca sexul sa pice in momente inoportune si sa nu fie mai mult decat o cursa obositoare intre cearsafuri.

Articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.