De multe ori, disensiunile in cuplu apar din pricina unor prejudecati apartinand ambelor sexe.

Daca femeile au tendinta sa "eticheteze" pe nedrept barbatii, nici ei nu se dezic. In cazul lor, topul include opinii de genul: 'femeile nu pot fi niciodata multumite', 'femeile sunt greu de intretinut', 'femeile vor sa controleze barbatii', 'femeile sunt geloase si posesive', 'femeile sunt prea emotive', 'femeile care par a fi puternice si competente nu au nevoie de cineva care sa le sustina', etc.

Miturile sunt interpretari eronate, care generalizeaza trasaturi sau comportamente, adesea in mod peiorativ. Astfel de clasificari practicate de zor prin revistele glossy, de pilda, ajung, din nefericire, sa fie luate drept exemplu, la scara larga. Apoi, la intalnirea dintre sexe, el sau ea se trezesc aruncati intr-o lupta continua de aparare impotriva unor stereotipuri care in mare parte nu ii caracterizeaza.

Asa cum femeilor nu le place sa fie catalogate pe nedrept, nici barbatii nu sunt nerabdatori sa demoleze in permanenta mituri. Probabil ca pentru a intelege o femeie, partenerul ei ar trebui sa o caracterizeze asa cum vede ca este, nu asa cum aude ca este.

7 mituri pe care femeile le cred despre barbatiCe crede ea despre tine?

1. Barbatii sunt infideli

Infidelitatea exista, dar barbatii nu isi asuma creditul de a o fi inventat. Atat timp cat intr-o relatie nu apar motive pentru infidelitate, aceasta prejudecata este irelevanta. Subiectul fiind oarecum controversat, ramane cert faptul ca niciunul dintre parteneri nu ar trebui sa actioneze impotriva celuilalt, in mod deliberat.

2. Barbatii sunt gelosi si posesivi

Un gram de gelozie este chiar recomandata pentru cuplu. Iar posesivitatea (cu limite) nu este altceva decat dovada implicarii afective. Desi barbatii nu isi manifesta sentimentele si romantismul cu aceeasi intensitate cu care o fac femeile, au cu siguranta alte metode...

3. Barbatii sunt insensibili

Ea ar vrea sa fiti tot timpul impreuna, sa fii 'acolo' cand are nevoie sa vorbeasca, sa faceti schimb de impresii vizavi de preferintele ei sau sa mergi cu ea la shopping? Credem ca daca ai fi fost gay, ar fi stiut... Probabil ca vei putea face toate astea imediat ce ea ar fi pregatita sa te asculte vorbind despre masini, fotbal sau tipele din revistele pentru barbati.

4. Barbatii nu au nevoie de sfaturi

Presupunand ca afirmatia ar fi pe jumatate adevarata, am spune ca, de fapt, barbatii nu au nevoie de consiliere feminina pentru probleme masculine, pe care le pot rezolva singuri si in lipsa sfaturilor. In rest, orice opinie este binevenita.

5. Barbatii folosesc forta, pentru a-si impune punctul de vedere

Barbatii nu au niciun interes sa se impuna prin forta in fata femeilor, constienti fiind din start ca le sunt inferioare din punct de vedere al puterii fizice. Violenta in cuplu este insa cu totul altceva, iar, in cazuri extreme, se raporteaza autoritatilor. In alta ordine de idei, folosirea fortei in grupurile de barbati este o chestiune de orgoliu, pe care femeile nu au nevoie nici sa o inteleaga, nici sa o blameze.

6. Barbatii nu comunica, deci sunt responsabili pentru neintelegerile din cuplu

Faptul ca ei nu ar fi tocmai 'fiinte articulate' cand vine vorba de comunicarea in cuplu, este o interpretare gresita. Barbatii pot fi acuzati eventual ca incearca sa gaseasca solutii practice inclusiv pentru probleme sentimentale. In plus, uneori e util sa vorbesti doar cand ai intr-adevar ceva de spus. Femeile sunt oricum mai exuberante decat barbatii, zambesc mult mai des decat ei si se poate spune ca uneori au tendinta sa despice firul in patru cand nu este cazul. Ambele variante pot functiona, probabil in completare reciproca...

7. Barbatii vor doar sex

Ca barbatii se gandesc frecvent la sex, putem accepta. Acceptam pana si faptul ca le place sa admire mai multe femei in acelasi timp. Dar, faptul ca vor doar sex, nu este decat o prejudecata nefondata. Atat timp cat o femeie nu transmite semnalele de care un barbat are nevoie pentru a intelege ca ea nu isi doreste o relatie serioasa, acest gen de acuzatii nu pot fi sustinute. Barbatii se pot implica afectiv mult mai mult decat cred femeile, chiar daca nu se manifesta intens in acest sens. Desi, spre deosebire de ele, ei nu "isi pierd capul" cu usurinta, e posibil ca atunci cand se intampla, sa fie pe termen lung si foarte lung.

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.