Banii, sexul si certurile pe seama lor se afla la baza disensiunilor in cuplu.

1. Descoperirea unei aventuri. Sfarsitul relatiei?

Problema nu este daca infidelitatea reprezinta sau nu un argument pentru finalul cuplului. Cand nu te obosesti sa ascunzi o aventura, e clar ca iti doresti sa renunti la partenera ta si vrei sa te asiguri ca ea afla asta cat mai repede. Dar faptul ca ajungi sa ai relatii in afara cuplului este un semnal de alarma. Fericirea "livrata" de legatura interzisa completeaza lacunele cuplului initial. Cu toate acestea, sunt cazuri in care, daca lucrurile s-ar schimba, partenerul infidel ar reveni intr-o relatie. In unele cazuri, cuplul se consolideaza in urma unei aventuri, fie pentru ca ambii parteneri sunt toleranti in privinta sexului cu alte persoane, fie niciunul nu afla despre escapadele amoroase ale celuilalt.

5 probleme frecvent intalnite in relatii2. Ne certam frecvent din aceleasi "nimicuri". Cum evitam "alergarea in cerc"?

In linii mari, certurile au doua cauze: sexul si banii. E posibil ca tu sa nu stii pur si simplu cum poti aplana un conflict sau ai tendinta sa eviti tot timpul discutiile care te enerveaza. Fie ca intre voi exista diferente de opinii, fie ca nu va mai acordati atat de mult timp ca la inceput, ideea este ca pe parcursul unei relatii lucrurile se schimba si aveti nevoie de comunicare pentru a afla cum sa va conformati.

Daca ai resentimente, descopera-le si trateaza-le. Uneori e suficient sa le constientizezi, pentru a le combate. Evita o cearta schimband atmosfera printr-o imbratisare, o gluma, un zambet, o scuza sau orice altceva care functioneaza. Invata sa "negociezi" si rezerva-ti timp pentru discutii detaliate.

3. Partenera mea accepta cu greu sa facem sex. Inseamna ca nu mai este atrasa de mine?

Apetitul sexual "se cuminteste" de obicei in orice relatie. Totusi, cand acesta dispare complet, ceva este in neregula. Nu se intampla neaparat ca urmare a unor probleme din interiorul cuplului. Apetitul sexual poate fi influentat de mai multi factori, de la stres si depresie, pana la diverse boli.

Citeste si:
Aforisme celebre despre sex
Aforisme celebre despre sex

Esecurile pe anumite planuri, cum ar fi pierderea slujbei, resentimentele, stresul, sunt circumstante atenuante pentru partenera ta, iar cel mai rau lucru pe care il poti face este sa o presezi in momentele in care ea incearca sa se deconecteze si sa scape de anxietate.

4. Imi iubesc partenera, dar sunt in relatii tensionate cu parintii / prietenii / copiii ei. Ce pot face?

S-ar putea ca in acest context sa nu existe neaparat solutii, ci doar optiuni. Atat timp cat continui relatia cu partenera ta, va trebui sa eviti, daca nu sa rezolvi, problemele cu persoanele apropiate ei. Cu prietenii poti avea relatii "de complezenta", iar cu parintii nu ar trebui sa ai mari batai de cap, daca nu locuiti sub acelasi acoperis. In cazul in care sunt implicati si copii, esti cu atat mai motivat sa incerci. Nu astepta ca cei mici sa te placa imediat, pentru ca s-ar putea ca asta sa nu se intample niciodata. Nu concura cu copiii pentru a castiga atentia partenerei si nici nu isca un razboi emotional in care fiecare trage de cate un capat al franghiei. In fond, copiii nu pot fi chiar atat de enervanti...

Citeste si:
Fara sex de Sarbatori?
Fara sex de Sarbatori?

5. Nu reusim sa cooperam in privinta cheltuielilor. Cum gestionam veniturile?

Banii joaca unul dintre cele mai importante roluri in viata fiecaruia, numai ca de multe ori discutiile despre bani nu se limiteaza doar la bani. De acolo se pot ivi probleme de alta natura: autoritatea intr-o relatie, independenta financiara, necesitati, prioritati etc. Cel mai bine este sa stabiliti ce e mai important pentru amandoi. Cheltuielile facute "la nimereala" in detrimentul altor lucruri de real folos, sunt de fapt sursa disputelor. Invidia tacita este o alta cauza a neintelegerilor, in sensul ca unul dintre parteneri castiga cu mult mai mult decat altul si probabil ca are o atitudine si o serie de principii care deranjeaza uneori. Pana la urma este vorba de orgoliu, mai cu seama in cazul barbatilor.

Gandeste-te la modalitatile in care ai fost obisnuit sa "te joci" cu banii, apoi faceti schimb de experienta. Cu cat apreciati mai mult atitudinea fiecaruia fata de bani si valoarea lor raportata la nivelul sau volumul muncii, cu atat va veti certa mai putin. Gasiti o modalitate de gestionare a veniturilor, astfel incat fiecare sa detina controlul asupra unei anumite sume, cum ar fi un fond comun pentru intretinerea locuintei plus "bani de cheltuiala".

Citeste si:
Trucuri vechi pentru senzatii noi
Trucuri vechi pentru senzatii...

Foto: skins.be

Un articol de Quiqs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.