"Salut sunt tipul pe care l-ai cunoscut acum 5 minute" este replica sigura pe calea pierzaniei. Oricat le-ar placea femeilor sa fie adulate, idolatrizate, complimentate, nu vor accepta niciodata in pat un tip care se iveste impreuna cu tava din dotare. Femeiele simt nevoia de a fi vanate si de a vana in masura egala. Asa ca pregateste-te sa fii si vanator si prada greu de obtinut.

Nu imi propun sa ofer retete de cucerit, nu sunt atat de ipocrit. Ceea ce imi doresc este sa ridic o intrebare, sa problematizez ceva ce am observat in nenumarate randuri.

Strategia hard to get, crearea tensiunii sexuale sau jocul de-a indiferenta sunt nume pentru acelasi joc al dragostei. Suspansul creat prin aparenta indiferenta a unuia dintre parteneri creste dorinta celuilalt de a il cunoaste. Ideea de nu il fi cucerit deplin pe partener determina orice femeie sa se straduiasca sa sesizeze nevoile partenerului, aprinde in ea dorinta de a il intelege pe cel care nu a capitulat.

O femeie se defineste adeseori prin prisma relatiei sale si prin prisma partenerului. Daca sesizeaza o oarecare raceala din partea celuilalt, pune la bataie un adevarat arsenal pentru a il cuceri. De ce? Orice cucerire nu este un simplu un trofeu. O cucerire inseamna si o reasigurare. La modul cel mai simplu, ii demonstreaza unei femei ca este... buna. Este o chestiune personala. Un "trofeu barbatesc" dificil de obtinut ii ofera ii confirma unei femei anumite calitati sau ii pune in evdienta altele, ajutand-o sa se simta mai impacata cu ea insasi.

Crearea tensiunii sexualeFemeile sunt ca niste copii care se plictisesc rapid de o jucarie. Vor intotdeauna ceva nou si sunt in stare sa lupte pentru a obtine ceea ce nu pot avea. E demonstrat: daca au parul ondulat, atunci il vor drept. Il au drept, atunci il vor carliontat. Ar mai fi si alte exemple, dar sunt sigur ca si tie ti-au trecut deja prin minte cateva idei.

Indiferenta nu trebuie sa fie o componenta inerenta a relatiei, altfel am putea vorbi doar de o pseudorelatie. In schimb, este ideal ca la inceput sa se alterneze starile de suspans cu cele de tandrete. Rezultatul: ea se va simti ca o printesa atunci cand esti cu ea si va pune la cale strategii de cucerire atunci cand esti ceva mai rece.

Dupa cum sesizase Oana si dupa cum spune bancul, femeile se aseamana cu niste gaini. Insa, ele pentru a se "impiedica" au nevoie de un motiv bun. Prin crearea suspansului, tu ii demonstrezi ca meriti. Imaginea pe care si-o creeaza despre tine ar fi urmatoarea: "un barbat independent care poate trai cu sau fara mine, dar caruia trebuie sa ii demonstrez ca are nevoie de mine". Nice, nu?

Nu spun ca indiferenta intr-o relatie ar fi piatra de temelie a acesteia. Nicidecum. Insa, este nevoie de un dram de suspans la inceput pentru a-i starni intersul. Aceasta strategie poate fi interpretata drept patetica. De fapt, ea este necesara la inceputul oricarei relatii si, mai mult sau mai putin constient, ea este aplicata. Este vorba despre jocurile dragostei caracterizate de doua simtaminte complementare: dorinta de a-l avea pe celalalt si teama de a nu il pierde.

Un articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.