Donald Trump, bilionarul excentric care candideaza la presedentia Statelor Unite, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

De-a lungul timpului, Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat celor mai nobile specimene umane care au pasit vreodata pe Pamant. Henry Kissinger, de exemplu, a primit un Nobel in 1973, la scurt timp dupa ce a organizat campania de bombardare masiva in Cambodia. Fostul Secretar de Stat, Cordell Hull, care a refuzat accesul unei barci pline de refugiati evrei in 1939, a primit, de asemenea, un Nobel pentru Pace. Chiar si Josef Stalin, care a ucis peste 40 de milioane de persoane, a fost la un moment dat nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

Chiar daca pare o gluma proasta, vestea ca Donald Trump, persoana care planuieste sa interzica accesul musulmanilor in Statele Unite, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace nu ar trebui sa va mire.

Kristian Berg Harpviken, directorul Institutului pentru Cercetarea Pacii din Oslo a confirmat ca o persoana anonima, probabil un senator american, l-a propus pe Donald Trump pentru Premiul Nobel pentru Pace. Potrivit lui Harpviken, scrisoare il descrie pe Trump drept o persoana cu o "ideologie a pacii si puterii viguroasa" si o arma amenintatoare impotriva radicalismului, ISIS, programului nuclear al Iranului si Chinei comuniste.

Harpviken este de parere ca persoana care l-a propus pe Trump pentru Premiul Nobel a facut-o pentru a atrage atentia mass media.

Cat despre posibilitatea ca acesta sa castigne, Harpviken ca sansele sunt nule.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.