Yuppy 27 Aprilie 2015 17:06
Bruce Jenner, fost campion mondial si sotul lui Kris Jenner, mama lui Kim Kardashian, a anuntat ca se considera femeie.

Bruce Jenner, fost campion olimpic la decatlon, devenit ulterior tatal vitreg al surorilor Kardashian, a dezvaluit vineri, intr-un interviu televizat, ca se considera femeie, devenind astfel cel mai cunoscut american care a anuntat in mod public ca este o persoana transgender, informeaza Reuters, potrivit Mediafax.

Bruce Jenner, in varsta de 65 de ani, a facut aceasta dezvaluire intr-un interviu acordat celebrei realizatoare de televiziune Diane Sawyer, intr-o emisiune produsa de postul ABC, la aproape 40 de ani dupa ce a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, in proba de decatlon, una dintre cele mai solicitante din concursul de atletism. In urma acelei victorii, Bruce Jenner a primit titlul neoficial de "cel mai bun atlet din lume".

In acel interviu, Diane Sawyer l-a intrebat pe Bruce Jenner: "Esti femeie?". Fostul campion olimpic a raspuns transant: "Da, in esenta, sunt femeie".

"Oamenii ma privesc diferit. Unii pot sa ma considere un barbat macho, dar inima si sufletul meu, ca de altfel tot ceea ce fac in viata, fac parte din persoana mea, iar acea parte feminina face parte din fiinta mea. Este ceea ce sunt", a adaugat fostul campion olimpic.

Cunoscut de generatiile mai tinere in calitate de "patriarh" al familiei Kardashian, Bruce Jenner a acceptat sa apara in emisiunea "20/20" a postului ABC pentru a pune capat numeroaselor zvonuri si speculatii care au circulat in ultimele luni despre transformarea sa in femeie.

Anuntul facut de Bruce Jenner coincide cu o crestere in mediatizare de care se bucura persoanele transgender in societatea americana. Hollywoodul a jucat un rol important in acest proces, introducand in productiile sale personaje si actori transgender. Actrita transgender Laverne Cox joaca un rol principal in serialul "Orange Is the New Black" si a aparut pe coperta revistei Time anul trecut, cu ocazia unui editorial publicat in paginile revistei, intitulat "America's next civil rights frontier" ("Urmatoarea frontiera a drepturilor civile din America").

Citeste si:
Vlad Prioteasa, fondator Gift Idea, ne povestește cum este...
Vlad Prioteasa, fondator Gift...

Bruce Jenner, extrem de emotionat in acel interviu, purtand parul lung, a spus ca a asteptat atat de multi ani inainte de a face acest anunt, intrucat nu a dorit sa ii dezamageasca pe oameni.

Citeste continuarea pe Kudika.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.