Yuppy 24 Aprilie 2015 12:30
Fotograful roman Cosmin Bumbut a fost unul dintre castigatorii competitiei Sony World Photography Awards, cu proiectul "Camera intima".

Fotograful roman Cosmin Bumbut a castigat trofeul la sectiunea Architecture, categoria Professional, a cunoscutului concurs de fotografie Sony World Photography Awards. El a participat la competitie cu proiectul "Camera intima", realizat in camerele de inchisoare in care detinutii pot intretine relatii intime cu partenerii lor.

"Distinctia Sony World Photography Awards este cel mai important premiu pe care l-am primit. Ma bucur ca proiectul meu, Camera Intima, a castigat acest premiu, mai ales datorita faptului ca lucrez la acest proiect din 2008 si m-am intrebat mereu daca, atunci cand va fi vazut, va fi inteles. Camera intima este un spatiu dedicat iubirii si afectiunii, dar care, in acelasi timp, anuleaza ideea de intimitate", a declarat Cosmit Bumbut la ridicarea premiului, la Londra.

O parte din imagini vor fi expuse la Sony WPA de la Somerset Gardens din Londra, deschisa intre 24 aprilie - 10 mai.

Fotograful anului a fost desemnat John Moore, care a documentat epidemia de Ebola din Africa.

Sony World Photography Awards este una din cele mai cunoscute competitii dedicate fotografiei contemporane. An de an, cativa zeci de mii de fotografi isi inscriu lucrarile in competitie. Temele abordate sunt diverse, variand de la evenimente politice sau sociale, la portrete sau instantanee din regnul animal.

Anul acesta peste 87.000 de imagini au fost inscrise in competitie, printre ei numarandu-se si fotografii ale fotografilor romani Cosmin Bumbut si Daniel Necula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.