Regele a plecat dintre noi mult prea devreme, lasand in urma milioane de fani indurerati, fani care au crescut cu muzica lui, au invatat miscarile fabuloase de dans si au trait cu speranta ca vor patra mereu in ei acea inocenta absoluta de care Michael dadea mereu dovada. Viata artistului nu a fost una linistitia.

Viata lui Michael Jackson

Regele a plecat dintre noi mult prea devreme, lasand in urma milioane de fani indurerati, fani care au crescut cu muzica lui, au invatat miscarile fabuloase de dans si au trait cu speranta ca vor patra mereu in ei acea inocenta absoluta de care Michael dadea mereu dovada. Viata artistului nu a fost una linistitia.

S-a nascut in august, 1958, intr-o familie numeroasa, cu zece copii in total, dintre care unul mort la nastere. Cand Michael avea numai cinci ani, tatal lor, Joseph, strange cinci frati talentati si constituie formatia Jackson 5, care se bucura de succes imediat. Prima casa de discuri a fost Motown Records, alaturi de care Joseph si Jackson 5 au lucrat cu mare placere. Micul Michael, cu energia lui extraordinara, visa insa la o cariera solo. Incepe sa fie din ce in ce mai cunoscut si joaca in 1977, in filmul The Wiz. Putin mai tarziu, prin 1984, se decide sa se desparta de Jackson 5 si porneste de unul singur pe un drum halucinant, lansand primul album solo, intitulat Off The Wall. Urmeaza concerte in toata lumea, obositoare insa generatoare de satisfactie profesionala si materiala.

Michael s-a simtit mereu un copil si a avut fata de micuti o apropiere care a fost de mutle ori inteleasa gresit. In 1992, infiinteaza Heal the World Foundation si tot atunci se decide sa vina in Romania, pentru un mega concert. Ion Iliescu l-a primit la Cotroceni, seful Politiei, Nita, l-a escortat personal si a fost primit cu bratele deschise si intr-un orfelinat, unde a primit cadou cateva albume cu fotografii. Pozele erau cu acei copii ai nimanui, lucru care l-a impresionat pe artist. Oficialii romani au declarat atunci ca tot concertul era suportat de statul roman, fiind pentru oamenii de rand. In realitate, putin mai tarziu, HBO a marturisit ca Marcel Avram si Paul Opris, oamenii care au organizat concertul, primisera 20 de milioane de dolari pentru drepturile de televizare. Romanii au ramas insa cu o experienta fabuloasa si au trecut repede cu vederea incidentul de la balconul Casei Poporului, unde Michael a spus Hello Budapest...

Citeste si:
Top zece destinatii fabuloase din Romania
Top zece destinatii fabuloase...

In 1994, MJ se casatoreste cu fiica lui Elvis, Lisa Marie Presley. Mariajul celor doi nu dureaza insa mult. Recent, dupa moartea artistului, Lisa Marie a scris pe blogul propriu cum ca Michael i-ar fi spus ca o sfarseasca asemenea lui Elvis...In 1995, Regele Pop acuza probleme cu pielea cauzate de vitiligo si incepe vizite la mai multe spitale. In unul dintre ele, o intalneste pe Debbie Rowe si in scurt timp se casatoreste cu ea. Au impreuna doi copii frumosi. Urmeaza iar o runda de concerte si abia in 2001 apare un nou album, Invincible. Asta dupa Thriller, Bad sau Dancerous, albume lansate de-a lungul timpului ce s-au bucurat de un succes urias, dar si de reactii controversate din partea criticilor.

Michael a fost considerat un ciudat din pricina interventiilor chirurgicale, in momentul iesirii pe balcon cu copilul in maini, din cauza izolarii sale in proprietatea Neverland si multe altele. Era mereu un copil, creandu-si un univers asemanator celui in care locuia Peter Pan, in povesti. Unele publicatii spun chiar ca artistul spera sa traiasca 150 de ani, dormind in dispozitive hiperbarice, cu oxigenoterapie. Radaronline are si o poza, aici. Dieta artistului era dezechilibrata. Manca putin, nu facea miscare deloc si se indopa cu medicamente. Ultima bona chiar a relatat de curand ca ii facea frecvent spalaturi gastrice, pentru a elimina din efecte nocive ale medicamentelor.

Citeste si:
Nepotul lui Elvis Presley a murit la 27 de ani. Acesta s-ar fi...
Nepotul lui Elvis Presley a...

La 50 de ani, Michael era nevoit sa se intoarca pe scena. Avea datorii uriase iar mogulii media il presau din toate partile. Accepta de voie, de nevoie si anunta o relansare, initial in Londra. Biletele se vand in cateva minute, fanii sunt coplesiti. Artistul este insa obosit. La jumatate de veac, trebuie sa-si reintre in forma. Ia stimulante, energizante, substante excitante care sa-l ajute la repetitii. Seara, nu-si poate iesi din ritm si nu se poate odihni. Cere calmante. Combinatiile acestea il slabesc per ansamblu si ii suprasolicita cordul. Joi seara, TMZ.com anunta ca Michael a fost luat cu salvarea si dus intr-un spital, chiar daca paramedicii voiau sa anunte decesul inca din ambulanta. Medicul personal se opune vehement si resuscitarea continua in van. Geniul muzicii pop plecase, fara sa mai performeze inca o data in fata milioanelor de fani...

Citeste si:
Prince a decedat la varsta de 57 de ani
Prince a decedat la varsta de...

Familia Jackson era parca blestemata. Nimeni nu se mai intelegea cu tatal, sora LaToya publicand multe articole cu acuzatii impotriva lui. Multi spuneau ca nimic nu ii uneste. Acum, in sfarsit, poate disparitia lui MJ a reusit sa-i faca sa priveasca altfel lucrurile. In rest, toata planeta este in doliu. Toti sunt uniti si regreta plecarea unui geniu.

Rest In Peace, Michael.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.