Festivalul de muzica autohton B'Estfest s-a incheiat recent cu prestatia live a uneia dintre cele mai in voga cantarete: Nelly Furtado.

Festivalul de muzica autohton BestFest s-a incheiat recent cu prestatia live a uneia dintre cele mai in voga cantarete: Nelly Furtado. Artista a sustinut un concert de zile mari la Romexpo, unde a reusit sa stranga aproximativ 20.000 de persoane, finalizand cu brio show-ul care s-a desfasurat pe durata a trei zile. Romanii au avut ocazia sa vada in spectacol nume mari ale muzicii internationale, precum Stereophonics, Roisin Murphy, Kaiser Chiefs, Alanis Morissette, Manic Street Preachers etc.

Inainte de spectacolul care a inceput putin dupa ora 22:00, Nelly a sustinut o conferinta de presa la hotelul JW Marriott. In cadrul acesteia, artista a fost rasplatita de Universal Music Romania cu triplu disc de platina pentru vanzarile albumului "Loose".

Nelly Furtado a fost cel mai bine vandut artist international in Romania in anul 2007, iar albumul "Loose" a fost de departe cel mai de succes al anului trecut, atat la nivel international, cat si local. Ziaristii prezenti la conferinta de presa au fost placut surprinsi de caldura artistei, de rabdarea sa si de seriozitatea cu care le-a raspuns la intrebari.

Nelly a fost de asemenea extrem de incantata si de cadoul primit din partea casei de discuri, ii traditionale romanesti pentru ea si fiica sa.

Dupa Bucuresti, artista si-a continuat turneul din Europa cu concertul sustinut la München.

Nelly Furtado are in palmares un Grammy, dar si o cariera de invidiat. De origine canadiana, Nelly detine si cetatenie portugheza. Experimenteaza din anul 2000 mai multe genuri muzicale, dar este recunoscuta si pentru faptul ca iubeste mult culturile orientale.

Nelly s-a nascut in 1978 in orasul candian Victoria. Parintii ei au declarat ca de la varsta de patru ani aceasta a inceput sa fredoneze melodii in portugheza. Pana la varsta de cinci ani, Nelly a reusit sa compuna prima ei melodie, tot in limba portugheza.

La varsta de 9 ani ia primele lectii de trombon, dar invata sa cante si la ukulele. Pana la varsta de 12 ani, artista a invatat sa cante la pian si la chitara, astfel reusind sa compuna o piesa pe care o interpreteaza cu mama sa, in biserica, de ziua nationala a Portugaliei.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

La sfarsitul clasei a 11-a Nelly il intalneste pe Tallis Newkir, membru al trupei hip hop Plains of Fascination. Cei doi compun ”Waitin' 4 the Streets”, piesa care ulterior, in anul 1996, se va regasi pe albumul “Join the Ranks”. Aceasta este prima tentativa clara de lansare in lumea muzicii bune a tinerei canadience.

Aici o puteti vedea pe Nelly Furtado interpretand hit-ul Say It Right pe scena BestFest:

Nelstar este numele primei trupe formate de Furtado si Newkir, care aborda stilul tri-hop si care a activat incepand cu anul 1997. Neimplinita sufleteste, artista hotaraste ca trupa nu este ceea ce cauta si dezamagita doreste sa renunte. Inainte de a pleca spre casa Nelly se hotaraste sa se inscrie la un concurs de tinere talente.

Vocea si prestatia ei la acel concurs i-au schimbat viata. Nelly Furtado intra in atentia producatorului si vocalistului Gerald Eaton (The Philosopher Kings) si este cooptata sa lucreze cu el. Impreuna cu Eaton si cu Brian West inregistreaza primul material audio cu care reuseste sa iasa pe piata si astfel apare single-ul "Party's Just Begun (Again)", piesa care este inclusa si pe coloana sonora a filmului "Brokedown Palace".

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Albumul de debut "Whoa, Nelly!", este fara doar si poate unul dintre cele mai bune ale artistei, dar si un album de referinta pentru muzica pop. Lansat in anul 2000, vinde peste 5 milioane de copii in intreaga lume si datorita single-ului "I’m like a bird", piesa care ii asigura artistei faima la care visase atata timp.

"I’m like a bird" devine una dintre cele mai de succes melodii ale anului si atinge primele pozitii in topurile muzicale din intreaga lume. In Anglia este propulsata direct pe locul 5. Grammy-ul pe care Nelly Furtado il detine a fost acordat tot pentru piesa “I’m like a bird”, sectiunea 'cea mai buna interpretare pop vocala'.

"Turn off the Light" reprezinta cel de-al doilea succes pe plan muzical, confirmand valoarea cantaretei. Dupa succesul inregistrat pe plan mondial, in anul 2001 Nelly Furtado lanseaza si piesa "Shit on the Radio (Remember the Days)", piesa care este mult sub asteptariile publicului. Astfel, rateaza Billboard Hot 100 si automat celelate topuri din intreaga lume, aducand o pauza in colectarea de premii pe care o incepuse.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

In 2003 isi lanseaza si al doilea album de studio, “Folklore”, cu care nu reuseste nici de aceasta data sa atinga Bilboard Hot 100, dar are success in celelalte tari. Ultima piesa ii este dedicata ficei sale, Nevis.
In 2006 lanseaza ultimul ei album pana in prezent: "Loose". Acesta este unul dintre cele mai controversate albume ale artistei, fiind acuzata de criticii muzicali ca si-a abandonat radaciniile folk si rock in favoarea stilului R&B si hip hop, pentru a vinde mai mult.

Colaborarea cu Timbaland, artist care i-a produs in mare parte albumul, ii aduce lui Nelly un premiu pentru cea mai buna interpretare pop a anului la Billboard Music Awards. De asemenea, “Loose” este albumul care castiga cele mai multe premii pentru Nelly Furtado, printre ele numarandu-se si titluri la categoriile 'albumul anului' si 'melodia anului'.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

In ciuda criticilor negative pe care “Loose” le-a primit la inceput, acesta ramane albumul care o relanseaza in lumea buna a muzicii pe Nelly Furtado.

Sursa imagini: skins.be
Autor: Alex Todoran

Pentru a afla mai multe detalii despre artistii tai preferati, viziteaza Top10Music, cel mai nou proiect online dedicat muzicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.