Stilul unic de a picta al lui Denny Dent a fost si ramane pur si simplu uimitor.

Stilul unic de a picta al lui Denny Dent a fost si ramane pur si simplu uimitor. Imediat ce a inceput sa "atace" sevaletul asa cum nu o mai facuse nimeni inaintea lui, am stiut cu totii ca in "barbosul agitat" zace un geniu.

"Atacul" artei

Este greu sa descrii viata artistului american Denny Dent, este si mai greu sa exprimi in cuvinte ceea ce a reusit sa realizeze. In anul 1990 a socat organizatorii Guinness Book of World Records refuzand titlul pentru cel mai rapid pictor din lume, a devenit faimos pentru realizarea portretului lui John Lennon la mai putin de un an dupa moartea cantaretului si a uimit peste 300.000 de oameni cu talentul sau la festivalul de la Woodstock in anul 1994.

Denny Dent s-a nascut in anul 1948 in Oakland, California si a reusit sa ocupe un loc de frunte printe cei mai importanti artisti si show-men ai secolului 20. Agil , talentat, virtuos, socant si plin de pasiune – cam asa poate fi descris in cateva cuvinte Denny Dent in show-urile pe care le daruia publicului. Cu cate trei pensule in mana si imbracat intr-un costum, Denny dansa pe muzica artistilor pe care ii picta, reusind sa termine un portret in doar cateva minute (de obicei durata melodiei), in plina strada unde ii placea cel mai mult sa isi realizeze spectacolele.

Uimea multimea prin portrete "rapide" ale artistilor celebri precum Tina Turner, Aerosmith, Jimi Jendrix, Bruce Springsteen sau Miles Davis. Asa a devenit celebru, iar in anii '70 formatia Steppenwolf l-a angajat pentru a le deschide concertele. Anii '80 l-au gasit pe american in postura de professor si one man show pentru studentii de la Universitatea de Arte din Colorado, iar in anii '90 si-a pornit primul turneu.

Denny Dent a fost de multe ori descris drept “pictorul rock’n roll”, desi sursele sale de inspiratie nu au fost tot timpul din domeniul muzicii. Dent l-a pictat pe Bill Marriott, presedintele companiei Mariott, pe Donald Trump si chiar pe Bill Gates. Un portret cu chipul lui Martin Luther King a fost donat familiei acestuia ca semn de recunostinta in cinstea personalitatii.

A impartit scena cu mai multi artisti precum Bob Dylan, Aerosmith, Melissa Etheridge, sau Metallica in spectacolele pe care acestia le organizau. In timp a devenit preferatul publicului pentru stilul sau energic si plin de pasiune cu care picta.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Una dintre cele mai celebre opere ale sale a fost realizata pe o panza mare de 9 metri patrati pe care a pictat in timpul a doar cateva melodii cu mai multe pensule in mana si chiar cu mainile goale mai multe portrete ale unor artisti din muzica, politicieni sau vedete din sport. Portretele sale purtau intotdeauna semnatura artistului - amprenta propriei palme.

Denny Dent a murit in 2004, la varsta de 55 de ani in Denver, dupa ce a suferit in urma unor complicatii cauzate de un atac de cord.

Inspirat de opera lui Denny Dent, iata ce a reusit sa faca acest artist:

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.