Starurile traiesc o viata pe care multi dintre noi o invidiaza in asa masura incat ar renunta la diverse lucruri pentru a putea fi macar pentru o zi in pielea lor.

Viata la Hollywood este impresionanta, pasionala, plina de neprevazut. Starurile traiesc in stil aparte, intr-un ritm unic, o viata pe care multi dintre noi o invidiaza in asa masura incat ar renunta la diverse lucruri pentru a trai macar o zi astfel. Insa nu toti cei care iau contact cu aceasta lume desprinsa parca de realitate, reusesc sa ajunga celebri, recunoscuti international pentru talentul lor actoricesc si pentru faptul ca aduc un plus de valoare artei cinematografice odata cu fiecare prestatie pe scena sau in fata camerelor de filmat.

Unul din starurile care cu siguranta a marcat multe generatii si va continua sa o faca, este Al Pacino. Povestea care sta in spatele ascensiunii starului este cu siguranta impresionanta si surprinzatoare.

Al Pacino inainte de actorie

Alfredo James Pacino s-a nascut la data de 25 aprilie 1940 in "celebrul” cartier Bronx din New York. Parintii sai erau de origine italiana - tatal sau, Salvatore Pacino, s-a nascut in orasul Corleone din provincia Palermo, Sicilia.

Din pacate, familia lui Al se destrama cand acesta era foarte mic, urmand sa fie crescut in casa bunicilor sai. Lui Pacino ii placea sa imite actorii pe care ii vedea, schimbandu-si vocea si incercand sa treaca prin diverse stari emotionale. La inceput, facea acest lucru pentru amuzamentul bunicii.

Scoala nu a reprezentat una din pasiunile viitorului star, singurele momente in care se simtea in largul sau acolo fiind acelea din timpul cursurilor de teatru. La varsta de 14 ani a fost acceptat la Liceul de Arta, insa nu si-a finalizat studiile, din pricina rezultatelor foarte slabe pe care le-a obtinut. Dupa un timp, a renuntat la scoala pentru a-si castiga singur existenta. Initial a avut mai multe joburi, printre care cel de distribuitor al presei / corespondentei si cel de sufleur la teatru.

La varsta de 21 de ani a fost arestat pentru detinere ilegala de arme, cand s-a gasit asupra lui un pistol de calibrul 38.

Viata de actor

Dupa ce realizeaza ca scoala nu i se potriveste si incerca diverse joburi care nu ii ofera satisfactie nici din punct de vedere profesional, nici material, decide ca domeniul in care va reusi sa se afirme este actoria.

A inceput cu roluri foarte mici in piese de teatru, in urma carora s-a ales cu recompense insignifiante. Viata lui insa a luat o noua turnura in anul 1966, cand a fost aceptat la cursurile de actorie ale lui Lee Strasberg. Abia dupa finalizarea acestora Pacino si-a inceput cu adevarat cariera. Mai intai a jucat pe scena teatrului, de unde prestatiile sale au atras atentia criticilor.

Probabil ca 1971 trebuie considerat anul de glorie al celebrului actor, cand a fost selectat sa joace rolul lui Michael Corleone in superproductia „Nasul”. Acest rol il propulseaza de la un anonim la o vedeta internationala, el primind si o nominalizare la Premiile Academiei pentru rol secundar.

Din acel moment banii, luxul, rolurile importante si mai ales premiile au reprezentat "rutina" vietii lui Al Pacino. Palmaresul lui include un premiu Oscar, un premiu Emmy, patru premii Golden Globe si doua premii BAFTA pentru multe dintre rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul timpului.

Pacino, altfel decat il stim

Al Pacino a realizat in anul 1985 un film personal, pe care l-a si finantat. Filmul se numeste „The Local Stigmatic” si se spune ca actorul a lucrat la acesta timp de 10 ani. Dupa ce a terminat montajul a ales sa nu il faca public si sa nu il comercializeze. Filmul dureaza mai putin de o ora si se bazeaza pe o piesa de teatru in care a jucat in anul 1969. Prietenii lui Pacino pot vedea ocazional filmul, doar in casa actorului.

A jucat intr-un episod din serialul NYPD in anul 1968.

Este fan impatimit al operei.

In timpul filmarilor la „Avocatul Diavolului”, a cerut ca rulota sa sa fie mutata mai departe de cea a lui Keanu Reeves, pentru ca acesta din urma asculta muzica la volum prea inalt.

Printre „colegele” de la Hollywood cu care actorul a avut relatii se numara Debra Winger, Diane Keaton, Penelope Ann Miller, Tuesday Weld si Kathleen Quinlan. In mod ironic, Pacino l-a sfatuit pe Chris O'Donnell sa nu aiba relatii cu actrite.

I-a fost oferit rolul lui „Han Solo” in „Razboiul Stelelor”, dar l-a refuzat.

Pentru rolul din „Nasul”, Pacino a primit 40.000 $. Astazi, cel mai mic onorariu acceptat de staruri este de 9 milioane $!

Autor: Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.