Hour of Code (Ora de Programare), unul dintre cele mai mari evenimente de educatie din lume, a inceput ieri si este sustinut chiar de presedintele ales, Klaus Iohannis. Acesta a acordat o declaratie pentru Hour of Code Romania. Timp de o saptamana, sute de elevi vor parcurge tutoriale interactive si distractive, cu ajutorul carora vor invata sa scrie linii de cod chiar in salile de clasa, sub indrumarea profesorilor lor.

Cred cu tarie ca educatia este cheia regenerarii unei natiuni si nu consider ca trebuie privita altfel decat ca o prioritate indiscutabila a oricarei societati sanatoase. Intr-o lume in care ascensiunea tehnologiei este fulminanta, avem datoria de a ne indruma tinerii catre studiul programarii. Aceste cunostinte si abilitati sunt importante pentru viitorul fiecarui tanar in parte, dar si pentru viitorul natiunii romane in ansamblu. De aceea, sunt bucuros sa ma alatur saptamana aceasta tuturor elevilor, profesorilor si ONG-urilor care sustin importanta programarii la cel mai mare eveniment de educatie la nivel mondial, ''Hour of Code". Vad utilitatea acestui proiect in sansa generatiilor viitoare in ceea ce priveste inovarea, dezvoltarea şi progresul. Aveti tot viitorul inainte şi de aceea indemn fiecare tanar sa fie un participant activ la schimbarea de care are nevoie acum Romania! Da, se poate,” a declarat presedintele ales, Klaus Iohannis.

Saptamana 8-14 decembrie este cunoscuta la nivel mondial drept saptamana educatiei in stiintele calculatoarelor sau Computer Science Education Week. In aceasta saptamana, milioane de elevi si profesori din toata lumea vor parcurge aceste tutoriale si vor afla ca programarea e un limbaj accesibil oricui, care nu necesita cunostinte matematice avansate, ci mai degraba logica si structura in gandire.

Hour of Code este un program mondial care vine in sprijinul nevoii tot mai acute de programatori si specialisti IT din lume. In conditiile in care, oferta locurilor de munca in domeniul IT creste pe zi ce trece, la nivel global se estimeaza ca, pana in anul 2020, se va inregistra un deficit de 8 milioane de programatori. Astfel, programul Hour of Code adreseaza o provocare la nivel public. Oricine poate accesa in mod gratuit platforma online ro.code.org. si poate parcurge unul sau mai multe tutoriale interactive pentru a afla ca programarea se poate invata si nu e la fel de dificila precum pare la prima vedere.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Lista scolilor din Romania participante la Hour of Code poate fi consultata la link-ul urmator: http://hourofcode.com/ro/events/all/ro

In Romania, Hour of Code este sutinut de sponsori si parteneri precum Ministerul Educatiei si Cercetarii, Intel Software, UPC, King, Samsung Electronics Romania, MCDonalds Romania, IBM, Discovery Romania, Gameloft, Strategad, Girls Who Code Romania, Girls in Tech Romania, Cinem City, Google Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.