De ce nu ii vedem pe primele pagini ale ziarelor si in emisiuni de maxima audienta la TV? Circula pe internet, de mai multa vreme, o lista ampla care prezinta mai multe personalitati ale inteligentei si inventivitatii romanesti, pe care am dori sa o actualizam.

De asemenea, va invitam sa participati activ in realizarea acestui material, adaugand informatii despre personalitati romane de exceptie despre care merita sa vorbim mai des. Facem o incursiune in trecut si prezent, cu nume pe care am vrea sa le auzim mai des.

Ionut Budisteanu

Prestigioasa revista TIME l-a nominalizat anul trecut, pe romanul Ionut Budisteanu ca fiind unul dintre cei mai influenti 16 tineri ai lumii.

Cercetatorul roman de 19 ani a primit marele premiu INTEL, in valoare de 75.000 de dolari, pentru inventia unui prototip de automobil care nu are nevoie de sofer.

Romania este pe primele locuri in lume la exportul de inteligenta. De exemplu, la "Microsoft", a doua limba vorbita este romana, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot romani!

Prof. Dr. Stefan Mindea

Potrivit site-ului Digi24, prof. Dr. Stefan Mindea A absolvit medicina la una dintre cele mai renumite universitati din lume – Stanford, in Statele Unite. A ajuns sa conduca sectia de Neurochirurgie la doar 36 de ani - o performanta unica in istoria universitatii americane. Dar a lasat totul in urma si s-a intors in Romania. Aceasta este povestea lui Stefan Mindea, un medic care aduce sperante pacientilor cu afectiuni grave ale creierului. Pe de alta parte, statul roman il amana de sase luni pe neurochirugul in privinta echivalarii studiilor. Mai exact, el nu poate opera in tara, scrie Digi24.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Sursa foto: Photosebia / Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.