Nelson Mandela a murit. Fostul presedinte al Africii de Sud, erou al luptei anti-apartheid, laureat al premiului Nobel, simbol al luptei impotriva rasismului, s-a stins joi din viata la varsta de 95 de ani.

Nascut pe 18 iulie 1918, la Mvezo, Nelson Rolihlahla Mandela a fost primul presedinte de culoare al Africii de Sud. Castigator al premiului Nobel pentru Pace si luptator avid al drepturilor persoanelor de culoare, Mandela era si un foarte bun orator. Yuppy.ro a adunat cateva citate ale eroului sud-africa care vor ramane pentru totdeauna in istorie.

1. „Intotdeauna ceva pare imposibil, pana ce este dus la bun sfarsit.”

2. „Nu vei gasi pasiune daca te limitezi - daca te multumesti cu o viata sub cea de care esti capabil”

3. „Nimeni nu se naste urand alta persoana din cauza culorii pielii, a originii sau a religiei sale. Oamenii trebuie sa invete sa urasca, iar daca pot învata sa urasca, atunci pot fi invatati sa iubeasca, pentru aă iubirea este un sentiment mai natural inimii umane decât opusul ei.

4. "Pentru a fi liber nu este suficient sa te eliberezi de lanturi, trebuie aă respecti si sustii si libertatea altora"

5. "Le datoram copiilor nostri, cei mai vulnerabili cetateni ai oricariei societati, o viata lipsita de violenta si teama".

6. „Am invatat ca a fi curajos nu inseamna lipsa fricii, ci triumful asupra ei. Omul curajos nu este acela care nu se simte speriat, ci acela care invinge frica”.

7. „Educatia este cea mai puternica arma pe care o putem folosi pentru a schimba lumea”.

8. „Daca vrei sa faci pace cu dusmanul tau, trebuie sa lucrezi cu dusmanul tau. Atunci va deveni prietenul tau”.

9. "Uneori ne intrebam cine sunt eu ca sa fiu stralucitor, superb, frumos, talentat, fabulos? De fapt, cine esti tu ca sa nu fii”?

10. „Cea mai aleasa glorie a vietii nu consta in a nu esua niciodata, ci in a ne ridica ori de cate ori cadem”.

Citeste si:
Citate motivaționale despre viață
Citate motivaționale despre...

Citeste si:

20 citate de la parintele relativitatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.