Yuppy 29 August 2016 18:15
Daca ai avut vreodata senzatia ca toate melodiile de la radio suna la fel, aceasta banuiala a fost confirmata de stiinta.

Daca obisnuiesti sa asculti muzica pop, probabil ca ai observat ca anumite melodii suna foarte similar. Pare un lucru destul de usor de sesizat, ba chiar numeroase studii au reusit sa demonstreze ca muzica pop devine din ce in ce mai omogena. Mai mult, acum putem stii si de ce se intampla acest lucru.

Potrivit unui studiu recent, in care au fost analizate peste 500.000 de albume pop, simplitatea vinde cel mai bine. Muzica, in mod special muzica pop, este bazata pe pattern-uri. Daca o formula s-a dovedit de succes, producatorii o vor folosi in repetate randuri. Datorita acestor pattern-uri, melodiile suna foarte cunoscut (pentru ce le-ai mai auzit deja inainte). Cum creierul reactioneaza foarte bine la stimuli cunoscuti, aceste melodii ajung sa iti placa in cele din urma.

Pentru cat timp vor folosi muzicienii aceste pattern-uri? Depinde de cat de repede se va satura publicul de ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.