Joi, 23 februarie, de la ora 21.00, la The Silver Church Club va avea loc un concert extraordinar al trupei austriece Waldeck, un proiect al muzicianului Klaus Waldeck

In societatea anilor ‘20 si ‘30, muzica aduna lumea buna in cele mai elegante sali de bal, iar ritmurile energice, distrate si libere de swing si tango combinate cu pahare de cocktail-uri delicioase si pantofi de dans cat mai rezistenti la incercarile fiecarui disc pus pe gramofon erau o reala placere. Atat la privit, cat si la ascultat.

Ei bine, pe 23 februarie 2012, incepand cu ora 22.00, The Silver Church Club devine o mare sala de bal in care trupa vieneza Waldeck aduce printr-un concert live de exceptie acele sunete si ritmuri inapoi. Toate acestea mixate electronic cu influente trip hop si electro.

„Sunt fascinat de pofta de viata si de inclinatia hedonista a acelei epoci din anii ’20-’30. Pe vremea aceea, singura motivatie a femeilor parea sa fie o viata cat mai plina de placeri, iar muzica era o imbinare a actului artistic si a distractiei. Incerc sa continuu traditia acelui stil care a fost neglijat atata vreme”, spune Klaus Waldeck pe site-ul sau oficial.

Cariera muzicala a lui Klaus Waldeck a inceput cu prima sa lectie de pian, la varsta de 6 ani. La 15 ani, pasiunea sa pentru muzica a luat o pauza destul de trista atunci cand dintr-o greseala tehnica a distrus un pian Bechstein, iar acest lucru l-a indepartat de studiul muzical spre cai destul de diferite. Astfel, cativa ani mai tarziu, Waldeck a urmat cursuri de drept (cu toate ca inima sa era tot la muzica), iar dupa terminarea studiilor, a devenit un avocat specializat pe drepturi de copyright. Probabil tot acest fapt a mers pe un fagas norocos, pentru ca datorita slujbei sale a auzit de un caz care l-a intors brusc spre continuarea unei cariere muzicale. Intamplarea despre care vorbim il are ca protagonist pe celebrul George Harrison, care la vremea respectiva a fost dat in judecata pentru ca a adaptat o parte dintr-un cantec ce nu-i apartinea.
Imediat ce a luat decizia de a parasi dreptul, s-a mutat cu totul in Anglia (luand cu el toate instrumentele sale de muzica electronica). Stabilit in Londra, si-a intalnit membrii viitoarei sale formatii, Joy Malcolm si Brian Amos.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

In 1996, Waldeck s-a intors la Viena si a produs EP-ul “Northern Lights”, castigand rapid recunoastere internationala prin marele hit “Aquarius”. A urmat apoi un album de succes numit “Balance of The Force”, lansat in anul 1998.
Waldeck a produs o multitudine de albume inca stabilit in Austria. Multe dintre ele nu au fost printate si au devenit foarte greu de gasit pe piata muzicala. Unele dintre aceste albume “out of print” includ “The Night Garden Reflowered”, “Balance of the Force”, “Balance of the force Remixed”, “Northern Lights” si “This Isn’t Maybe”.
In 2007, Waldeck a lansat celebrul album “Ballroom Stories”, in care introduce noua sa cantareata Zeebee. In turneul de promovare al acestui album, Waldeck a vizitat pentru prima oara Romania, intr-un concert exceptional.
Impreuna cu cantareata Valérie Sajdik, Waldeck a mai format grupul Saint Privat in anul 2002. Primul lor album “Riviera” a fost lansat in anul 2004.
Caracterizate ca muzica trip-hop, cantecele lui Waldeck au o tenta calma, relaxanta, condimentate cu vocile cantaretei zeebe sau ale lui Joy Malcolm sau Brian Amos. Cu toate ca unele reactii sunt contradictorii fata de fluctuatiile de voce feminin-masculin, altii cred ca tocmai acest element ofera versatilitate sunetelor, pastrand inca stilul unic al muzicii create.

Citeste si:
Cum să organizezi o petrecere minunată pentru majoratul copilului
Cum să organizezi o petrecere...

Mai multe informatii:
www.waldeck.at
www.myspace.com/officialwaldeck

Facebook event: https://www.facebook.com/events/189029544530222/

Pret bilet: 30 lei. Biletele se pot achizitiona de la intrarea in club, in seara evenimentului.
In pretul biletului este inclus un voucher pentru un free-drink (Jack Daniel’s + True Ginger).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.