Oare au evoluat clipurile romanesti de la Jimmy Jimmy incoace?

Nu stiu cum a decurs aceasta vara pentru voi… dar pentru artistii romani a fost un sezon prolific. S-au lansat noi proiecte si colaborari, s-au promovat o multime de piese si au fost filmate clipuri in locatii interesante la preturi exotice. Daca a fost ridicata in acest mod stacheta si daca materialele video au inregistrat o evolutie… acest aspect il veti decide voi! Am pregatit un clasament ce contorizeaza videoclipurile lansate de interpretii autohtoni in ultimele trei luni! Asadar, let’s see DivercityCafe’s Top Summer Videos 2010.

Am luat toate clipurile lansate si prezentate pe site-ul nostru pe parcursul ultimelor 3 luni si am acordat note fiecaruia pentru regie (cum arata cadrele, inlantuirea lor, etc), imagine (calitate si punere in valoare a interpretului/formatiei), locatie (valorificare, potrivire cu mesajul clipului), vestimentatie&look, scenariu/coregrafie (cat de ok este prezentata “povestea”, originalitate/banalitate, dansul). Apoi am adunat aceste puncte si am ordonat video-urile. Ce-a iesit… vedeti si voi mai jos!

Disclaimer: Am incercat sa fim cat mai profi in realizarea topului,speram sa ne fi reusit. Am pus accent pe originalitate si pe cum a iesit clipul per total. Totusi, daca nu sunteti de acord cu vreuna dintre notarile noastre va invitam sa comentati, comentati, comentati si sa ne spuneti care este top 5-ul vostru!

35. Residence Deejays feat Frissco – Lovely Smile

Regie: 2.5 Imagine: 3.5 Locatie: 4 Costume: 2 Coregrafie/Scenariu: 0 Total: 12

Un clip… neinspirat. Peisajul de la vulcanii noroiosi are ceva aparte, insa nu a fost bine pus in valoare. Si nu am inteles nici rostul acelor holograme. Iar solistul se pare ca a luat lectii de engleza de la Nea Nelu. Putea iesi ceva mult mai ok, dar…

34. Vunk – Artificii pe tavan

Regie: 2 Imagine: 3 Locatie: 2.5 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 2 Total: 12.5

Nu-mi inspira nimic aceste imagini puse aiurea care nu urmaresc niciun fir logic. In plus, ce cauta acele fete in pat? Macar de s-ar fi rostoglit impreuna… altfel spus: multi bani aruncati degeaba. Pentru ce era nevoie de un regizor premiat de n-1 ori la Cannes?!

Citeste si:
Cele mai bune branduri de anvelope auto pentru sezonul de vară
Cele mai bune branduri de...

33. Sunrise Inc – Lick Shot

Regie: 2.5 Imagine: 2.5 Locatie: 2.5 Costume: 2.5 Coregrafie/Scenariu: 2.5 Total: 12.5

Ce-as putea spune… mare pacat de piesa. Este foarte catchy si se putea scoate un clip pe masura. Insa s-a mers “pe reteta succesului”: tipe (aproape) goale dansand in niste decoruri semi-obscure, cu dj-ul la platane si solistul invartindu-se prin peisaj… Not!

32. Mattyas feat Kristina S – Secret Love

Regie: 2.5 Imagine: 3.5 Locatie: 2.5 Costume: 2 Coregrafie/Scenariu: 2 Total: 12.5

Pacat de grecoiaca Insa nu cred ca story-ul este bine pus la punct, unele cadre nu arata tocmai ok si parca ma asteptam sa fie mai languros video-ul… Dar… ma abtin pana nu mentionez cuvantul kitschos…

31. Inna – 10 Minutes

Regie: 3 Imagine: 3 Locetie: 2 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 2 Total: 13

Citeste si:
Intră în stilul de vară - îmbrățișează moda cu încălțăminte trendy...
Intră în stilul de vară -...

Inca nu pot sa-mi dau seama de ce a fost nevoie de un club londonez, de un regizor de talie internationala si de niste miscari de dans de… in fine Inna are piese catchy, dar la capitolul videoclipuri sta slabut. Pacat…

30. Fly Project & Zero – Balcani

Regie: 3 Imagine: 3 Locatie: 3 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 2 Total: 14

Desi imi plac cadrele filmate pe camp, clipul e stricat de acele imagini cu Romania-kaka-maka. Nu consider ca trebuiau introduse de catre regizor. Si oricum nu au logica avand in vedere ca video-ul incepe cu un banner pe care scrie “Hai Romania!”. Nu am inteles asa-zisa ironie…

29. Connect-R & Chris Mayer – Still

Regie: 3 Imagine: 3 Locatie: 3 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 2.5 Total: 14.5

Imi place faptul ca interpretul schimba mai multe costumatii pe parcursul acestui clip, iar intro-ul acela retro face toti banii… si cam atat. Restul videoclipului este destul de banal, nu are prea multe puncte elemente “wow”; un punct forte este coregrafia – foarte bine pusa la punct. Totusi, mi-as fi dorit altceva de la Connect-R.

Citeste si:
Rochii la modă pentru vara 2023: Top Recomandări de la DyFashion
Rochii la modă pentru vara...

28. AlexUnder Base feat Lys – Drums

Regie: 3 Imagine: 4 Locatie: 3 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 2 Total: 15

Niciun poet nu putea imagina o metafora mai plastica ca aceea a unei nimfe scaldandu-se intr-o cada aflata la malul marii… Desi Lys este un deliciu vizual iar prezenta lui Dony incanta publicul feminin, clipul a picat la testul de logica.

27. Adrian Sana – Hold On

Regie: 3- Imagine: 4 Locatie: 4 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 2 Total: 16-

N-am inteles de ce Adi s-a mai lansat solo, avand in vedere ca el este solistul principal al formatiei Akcent. Debutul pe cont propriu nu difera foarte mult de stilul grupului, iar clipul nu face exceptie. Eu prefer sa alerge alaturi de colegii sai dupa Fete Morgane ca in “Love Stoned”.

26. TSB – Away

Regie: 3.5 Imagine: 3.5 Locatie: 3 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 3 Total: 16

Citeste si:
Sandalele care îți vor transforma vara
Sandalele care îți vor...

Nu imi place fesul lui Tibi, nu cred ca are atitudine de mafiot si cadrele acelea cu bucatarie & stuff mi se par overused. Este de apreciat ca nu e un alt clip cu fete dezbracate care danseaza. Insa consider ca se putea exploata mult mai bine aceasta “poveste”.

25. Keo feat Ralflo – Give Me Your Love

Regie: 3+ Imagine: 3.5 Locatie: 3.5 Costume: 3.5 Coregrafie/Scenariu: 3 Total: 16+

Ar fi iesit grozav daca regizorul ne-ar fi “livrat” un scenariu inchegat in locul unui clip de imagine. Decorul e interesant iar cadrele cu dansatoarea aceea aduc cu clipurile lui Ne-Yo (!). Insa Keo e prea static si… ma asteptam sa se intample ceva… in sensul boy 2 girl action…

24. Heaven – Sexy Girl

Regie: 3.5 Imagine: 3.5 Locatie: 3.5 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 3 Total: 16.5

Fetele arata senzational si au niste ochi bestiali. Si din pacate… cam atat. Coregrafia nu este mindblowing, nu toate outfiturile le avantajeaza si ma asteptam sa “sara” toate trei pe Glance. Imi place ca s-a filmat de jos si pot spune ca acesta este cel mai reusit clip de imagine din cariera lor. Au evoluat si ca sound si ca imagine, so… data viitoare asteptam un clip “wow”.

23. Edward Maya – This Is My Life

Regie: 3.5 Imagine: 4 Locatie: 4 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 2 Total: 16.5

Maya merge pe ideea “me against the world”, el fiind singurul care merge inainte dintr-o multime de oamenii care pasesc inapoi. Motoul sau nu este insa de ajuns ca sa salveze lipsa originalitatii video-ului… comparati acest clip cu Impact – Ingerul meu si o sa intelegeti la ce ma refer.

22. Ella – Need Your Love

Regie: 3.5 Imagine: 3.5 Locatie: 4.5 Costume: 3.5 Coregrafie/Scenariu: 2 Total: 17

Mi-a placut de fata asta inca de la Star Factory. Este frumoasa si are voce buna, insa nu cred ca va beneficia de promovarea pe care o merita. Revenind la clip, acesta exceleaza doar la capitolul locatie. Trecerea de la cadrele alb-negru la cele color parca deranjeaza si nu cred ca s-a profitat la maxim de acele nisipuri. A night in Paris sau not a girl, not yet a woman?

21. Mario Bischin – I.D. Lover

Regie: 4 Imagine: 4 Locatie: 4 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 21 Total: 17

Imaginea este de o calitate superioara insa (si) in acest clip este vorba de distractie intre fete si baieti. De fapt, de baieti care se uita dupa fete la un pool party. Reteta succesului, nu? Mario are toate sansele sa reuseasca: voce, look, linii melodice in stilul popcorn… oare de ce nu prinde la noi?!

20. Nico – Poate undeva

Regie: 4 Imagine: 4 Locatie: 3 Costume: 3 Coregrafie/Scenariu: 3 Total: 17

Nico a revenit la stilul care o prinde cel mai bine si cu un clip in care arata senzational. O voce buna ce merita mai multa promovare si ma gandesc ca cu acest video are toate sansele. Peisajele parca nu sunt de pe plaiuri mioritice si desi nu-mi plac cadrele din cinematograf pot spune ca este un clip de imagine reusit.

19. Narcotic Sound & Christian D – Mamasita

Regie: 3.5 Imagine: 3.5 Locatie: 3.5 Costume: 3.5 Coregrafie/Scenariu: 3.5 Total: 17.5

Mie chiar imi place clipul asta Cei de la casting au facut o treaba chiar buna Faptul ca a fost filmat intr-un coafor il face foarte funny si pare destul de interactiv. Nu cred ca este excelent, insa are ceva care il face catchy.

18. Grassu XXL feat Guess Who – Azi nu

Regie: 3.5 Imagine: 3.5 Locatie: 3.5 Costume: 3.5 Coregrafie/Scenariu: 3.5 Total: 17.5

Ce fel de clip poti face la o piesa despre… nimic? Unul in care stai degeaba. Cadrele surprind ideea versurilor si ideea de chill e binevenita. Relaxant…

17. Sahara feat Mario Winans – Mine

Regie: 3.5 Imagine: 3.5 Locatie: 4 Costume: 3.5 Coregrafie/Scenariu: 3.5 Total: 18

Am vazut comentarii de la voi care au fost destul de rautacioase la adresa look-ului lui Costi. De la acest clip eu voiam mai multa actiune intre Andrea si Winans si o coregarafie putin mai antrenanta. Cam astea sunt partile negative ale acestui material video. Per total clipul este unul reusit, cadrele cu dansatori sunt filmate interesant, iar decorul army e genial. Si bulgaroaica arata de milioane.

16. Anna Lesko – In My Bedroom

Regie: 3.5 Imagine: 3.5 Locatie: 4 Costume: 3.5 Coregrafie/Scenariu: 3.5 Total: 18+

Cand am ascultat prima oara piesa mi-am imaginat ca in clip Anna se va rostogoli cu Connect-R intr-un pat. I know, am o minte blonava. Dorinta nu mi s-a implinit, asa ca a trebuit sa ma multumesc cu o Lesko dezbracata printre petale de trandafiri si sumar imbracata in niste decoruri semi-intunecate. Clipul surprinde sex-appealul melodiei si il dezvaluie pe cel al cantaretei. Hot!

15. Alb Negru – Charisma

Regie: 4 Imagine: 4 Locatie: 3.5 Costume: 4 Coregrafie/Scenariu: 3 Total: 18.5

Am fost incantat cand am auzit ca baietii de la Alb Negru vor face un clip cu efecte speciale. Prima jumatate a clipului m-a convins ca este altceva fata de ce s-a facut pe la noi, insa cand am vazut (iar) fete dezbracate… si agatate de o moara de vant… m-am razgandit si a inceput sa ma plictiseasca. Ideea ar fi fost buna, daca nu ar fi exagerat faza cu “sexul vinde”.

14. Elena – Disco Romancing

Regie: 4 Imagine: 4 Locatie: 4 Costume: 2.5+ Coregrafie/Scenariu: 4 Total: 18.5+

Colorat, funny si in ton cu piesa. Transmite multa buna-dispozitie si Elena este foarte tonica. Insa unele outfituri mi s-au parut neinspirate, la fel si cadrele acealea din masina cand poarta un outfit army.

13. CRBL – Romanu’ n-are noroc

Regie: 4 Imagine: 3.5 Locatie: 3.5 Costume: 4 Coregrafie/Scenariu: 4 Total: 19

CRBL tace si face. Chiar o treaba buna. Imi place ca e foarte amuzant si baiatul asta isi intra foarte bine in roluri. Se vede ca e fan Busta . Cat despre asemanarea cu Smiley… eu consider ca si pe plan solo cei doi adopta aceeasi atitudine ca si in Simplu: CRBL e cel amuzant, iar Smiley cel romantic/sexy.

12. DJ Rynno & Sylvia – Stereo

Regie: 4 Imagine: 4 Locatie: 3.5 Costume: 3.5 Coregrafie/Scenariu: 4 Total: 19

Sylvia este matroana ce ii ofera senzatii tari lui Rynno… si vreo cateva “adepte”. Outfiturile senzuale si coregrafia provocatoare reprezinta deliciul unui clip demn de “Candy Shop”. Inclusiv faza cu cada.

11. Andreea Balan – Trippin’

Regie: 4 Imagine: 4.5 Locatie: 4 Costume: 4 Coregrafie/Scenariu: 3 Total: 19.5

“Ma-mpiedic de tine, bebe”… traducerea asta tot imi vine minte cand ascult refrenul . Legat de clip… Decorul este senaztional, imi place coregrafia, iar Andreea arata foarte bine. Doar ca am mai vazut (multe dintre) elemente si in alte materiale video. Cum ar fi dansul “pe” apa (vezi Beyonce – Baby Boy) sau acela la bara (PCD – Buttons & Whatcha Think About That). Nu consider ca e porno pentru ca atitudinea cantaretei in clip nu are nicio legatura cu acest “domeniu”.

10. DJ Project&Giulia – Regrete

Regie: 4 Imagine: 4 Locatie: 4 Costume: 4 Coregrafie/Scenariu:4 Total: 20

Eu am o slabiciune pentru Giulia, mai ales in acest clip unde este foarte sweet si naturala. Povestea este simpla: ei ii este dor de iubit si ii simte prezenta peste tot… iar el o vede la fiecare pas. In final cei doi se intalnesc si isi pecetluiesc dragostea cu un sarut. Parca voiam sa se insiste mai mult pe aceasta parte, insa imi place rezultatul final. Consider ca si-a gasit locul in formatie. Voi?

9. Andreea Banica – Love in Brasil

Regie: 4 Imagine: 4.5 Locatie: 5 Costume: 4 Coregrafie/Scenariu: 3 Total: 20.5

Cadre exotice, o Andreea sexi si mai in forma ca niciodata si multa goliciune. Da, sexul inca vinde pentru ca asta se cere. Cred ca se putea face o poveste interesanta si care s-o puna in valoare mai mult pe interpreta. Pe mine m-a captat insa si ma face sa ma gandesc la mare, la soare, la distractie si la good times.

8. Claudia Pavel – Crazy

Regie: 4 Imagine: 4.5 Locatie: 4.5 Costume: 4 Coregrafie/Scenariu: 3.5 Total: 20.5

Da, da,da! Un clip de imagine foarte reusit care are un singur “defect”: voiam mai multe costumatii pentru Claudia Si parca lipseste si… un palat. Ca nu se poate ca o regina sa nu aiba un castel al ei. Dar deja exagerez. Clipul este reusit si demonstreaza inca o data maturitatea la care a ajuns canatareata. Felicitari!

7. DJ Sava & Raluk – I LIke It (The Trumpet)

Regie: 4 Imagine: 4.5 Locatie: 5 Costume: 4.5 Coregrafie/Scenariu: 3 Total: 21

Nu o remarcasem pana acum pe Raluk, insa acest video a pus-o maxim (vorba reclamei) in valoare. Alegerea salinei ca locatie pentru filmari a fost o miscare buna, decorul aratand bestial. Imi place atitudinea interpretei si ca au incercat crearea unei povesti in ciuda faptului ca lipseste elementul principal al piesei: trompeta. Dar poate nu este un lucru rau: cum ar fi aratat Raluk lingand instrumentul muzical ca in clipul Alex Gaudino – Destination Calabria? Yuck. Se putea realiza un scenariu mai solid si se putea renunta la goliciune. Aceastea trebuiau inlocuite cu o coregrafie mindblowing sau cu un final mai dur (gen Raluk si subalternele ei il rapesc pe Sava ca le-a gasit baza militara secreta). Un mare plus il reprezinta aparitia lui Connect-R care “condimenteaza” clipul.

6. Wanda – I Wanna Be loved

Regie: 4.5+ Imagine: 4 Locatie: 4 Costume: 4 Coregrafie/Scenariu: 4.5 Total: 21+

Londra + camera de mana + o Wanda cool = un clip bun. Punct.

5. Sistem – People Are People

Regie: 4.5 Imagine: 4.5 Locatie: 4 Costume: 4 Coregrafie/Scenariu: 4.5 Total: 21.5

Intotdeauna baietii de la Sistem au venit cu ceva fresh pe piata muzicala autohtona. De data asta ne-au “livrat” un clip cu mesaj: toti oamenii sunt egali. Eu ma bucur ca membrii formatiei se folosesc de muzica lor pentru a transmite si alt gen de mesaje in afara celor overused cum ar fi “fire, higher, desire”. Artistii de talie internationala isi asocieaza adesea numele fie cu organizatii caritabile fie vor sa transmita si un alt gen de mesaj decat cel existent in muzica lor. Bravo Sistem!

4. Radio Killer – Be Free

Regie: 5 Imagine: 4.5 Locatie: 4.5 Costume: 4.5 Coregrafie/Scenariu: 4.5 Total: 23

Seamana prea tare cu o reclama la Pepsi: persoane cu diverse ocupatii jongleaza cu mingea, personajul principal parca conduce totul si Bucurestiul demn de frunza brandului turistic. Deci… asemanarea cu spoturile publicitare ale bauturii racoritoare este una buna. I Like it! P.S.: nu vi se pare ca Smiley aduce ca look cu Robert Pattinson?!

3. Skizzo Skillz feat Grassu XXL – Gandul poate ucide

Regie: 5 Imagine: 4.5 Locatie: 5 Costume: 5 Coregrafie/Scenariu: 4 Total: 23.5

Nota 10 pentru grafica! Poate cel mai bun clip ever realizat cu aceste efecte in Romania. Il face knockout pe Alex Velea cu al lui “Secret discret” Respect!

2. Sonny Flame feat DJ Dark – Jump Up

Regie: 4.5 Imagine: 4.5 Locatie: 5 Costume: 5 Coregrafie/Scenariu: 5 Total: 24

O evadare din inchisoare plina de umor. Nu ai cum sa nu zambesti (macar in coltul gurii) vizionand acest clip. E mult prea tare! Sonny joaca bine rolul gangsterului, masina marca Skoda 1100 face veridica plasarea actiunii in anii ‘30 si se termina fain. Un debut solid pentru interpret, iar DJ Dark face o treaba de milioane la butoane. Voiam insa sa fie “exploatat” mai bine putin finalul… Concluzie: nota 10 pentru having fun!

1.Voltaj – Mi-e dor de

Regie: 4.5 Imagine: 5 Locatie: 5 Costume: 5 Coregrafie/Scenariu: 4.5 Total: 24

Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea indeplini. Cei de la Voltaj au uitat aceasta zicala si s-au trezit naufragiind pe o insula pustie. Desi piesa transmite un mesaj pozitiv, pentru clip s-a ales interpretarea mai trista a versurilor, mergandu-se pe ideea ca de la prea multa dorinta poti cadea in extrema nedorita. Foarte creativ si bine realizat, videoclipul surprinde toate etapele vietii in pustiu, de la prins pestii pana la halucinatii cu fete goale. Apropo, chiar era nevoie introducerea acestora in video? Au devenit scenele cu nuditate un must have pentru clipurile romanesti? Exceptand acest minus si faptul ca a fost integral filmat in slow-mo, rezultatul final este unul interesant: povestea este reusita, de decor s-a profitat la maxim si s-a prezentat o alta parte a povestii decat cea la care te-ai fi asteptat (din acest motiv aduce cu Lady GaGA, pastrand proportiile). Un alt gold in palmaresul baietilor.

Oare au evoluat clipurile romanesti de la “Jimmy Jimmy” incoace?

Powered by Divercitycafe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.