Dar trebuie sa recunoastem ca sunt cateva melodii care ne-au cucerit, dintre acestea voi nominaliza cateva pentru topul nostru:

Cele mai bune piese romanesti: vara 2009

Din pacate s-a terminat si aceasta vara, plina de amintiri placute, dar si petreceri in cluburi unde s-au pus in heavy rotation cele mai bune piese romanesti ale verii. Astfel, impreuna cu voi as dori sa fac un top al celor mai bune melodii pe care le-am ascultat pe parcursul al acestor 3 luni calduroase.

Vara aceasta, am fost invadati de curentul pieselor tip popcorn si a sunetelor sintetizate de acoredeon sau alte instrumente muzicale de acest gen. Acestea la inceput au avut un succes incredibil, toata lumea le asculta peste tot, in masini, cluburi, magazine, acasa, pana cand am ajuns sa nu mai suportam acest gen muzical. Dar trebuie sa recunoastem ca sunt cateva melodii care ne-au cucerit, dintre acestea voi nominaliza cateva pentru topul nostru:

1. Inna – Love - Desi a fost lansat in februarie, single-ul a reusit sa se mentina pana in vara si a fost ascultat in toate cluburile. De asemenea Inna a avut un succes neasteptat si in strainatate.

2. Play and Win – Only – A fost lansat chiar la inceputul verii, o strategie foarte buna, ce a facut ca aceasta piesa sa fie ascultata si apreciata de toata lumea.

3. David Deejay feat. Dony – So Bizzare – Daivd Deejay a cucerit publicul roman inca de la piesa “Sexy Thing”, iar cu single-ul “So Bizzare” s-a aflat din nou pe culmile topurilor muzicale.

4. David Deejay feat. Ella – I can feel – O piesa perfecta pentru vara, iar Ella are o voce foarte placuta ce face ca “I can feel” sa fie una dintre cele mai bune si ascultate melodii ale verii.

5. Edward Maya – Stereo Love – Nu stiu ce-mi place mai mult, videoclipul filmat in Grecia sau piesa. Orice ar fi Edward a facut o treaba foarte buna cu acest single.

6. Deepcentral – Russian Girl - Varianta initiala a acestei piese era foarte buna, pana cand s-a schimbat o data cu lansarea videoclipului, o alegere nu prea inspirata as zice eu. Dar oricum ramane o piesa buna.

Citeste si:
Zi tristă pentru familia Denisei Răducu! Artista ar fi împlinit 32...
Zi tristă pentru familia...

7. Akcent – That’s my name – Acest single nu a prins foarte bine doar la noi, ci si in strainatate, chiar eu avand ocazia sa-l aud intr-un club din strainatate, ceea ce recunosc m-a surprins placut, mai ales ca toata lumea dansa pe aceasta piesa.

8. AlexUnder Base feat. Frissco – Privacy – O melodie care din nou ne-a obsedat aceasta vara, mai ales in cluburi si la radiouri, fiind pusa over and over and over and over again.

9. Neylini – Muleina – Aceasta noua artista pe piata muzicala romaneasca aproape ne-a impregnat in minte cuvantul “Muleina” prin piesa sa, chiar daca poate multi nu stiu ce inseamna (este in greaca si se traduce “Spune ca”).

10. Deepside Deejays – Hold you - De cand au aparut pe piata cei de la Deepside Deejays m-au surprins cu sound-ul lor si cred ca inca mai au multe de aratat. Hold you a avut un mare succes si cred ca si voi sunteti de acord ca merita sa fie una dintre cele mai bune piese romanesti ale acestei veri.

Citeste si:
Doru Todorut de la Deepcentral alearga in Team HOSPICE
Doru Todorut de la...

11. Sistem – Boca de Inferno – Este o piesa care in sfarsit e mai diferita de stilul popcorn, aceasta suna foarte bine, asta datorita probabil vocii foarte bune a Andreei si a sample-ului din melodia Gopher Mambo.

12. Hi-q – Lose you - Mi-a placut foarte mult aceasta melodie cand a aparut, mai ales ca are influente trance, iar vocea Anyei se potriveste perfect pe acesta linie melodica.

13. Crazy Win – Beautiful Lover – Desi sunt la primul lor single, eu zic ca s-au descurcat foarte bine, au fost ca o gura de aer curat in peisajul muzicii romanesti, abordand un stil diferit fata de ce este pe piata muzicala acum.

14. Dj Andi feat Stella – Freedom - O piesa superba, versuri foarte frumoase si bineinteles vocea incredibila a Stellei. Mai are sens sa mai adaug altceva? Da, ca isi merita locul in acest top.

Citeste si:
Inna a vrut să renunțe la cariera sa. Cine a ajutat-o și cum a...
Inna a vrut să renunțe la...

15. Connect-R – Burning Love – Aceasta piesa a prins extrem de bine la public, in toate cluburile in care am mers am auzit-o si desi nu este foarte originala ca stil, tot ramane una dintre cele mai bune melodii lansate in ultima perioada.

16. Tom Boxer feat. Mike Diamondz – Dancing – Dupa parerea mea este una dintre cele mai reusite single-uri ale verii, ritmul si versurile sunt perfecte pentru a descrie perioada estivala.

17. Puya feat. George Hora – Undeva’n Balcani – Unii o urasc, altii o iubesc si o au ca sonerie pe telefon, orice ar fi aceasta melodie a prins incredibil de bine la public si ati putut-o auzi absolut peste tot.

18. Bob Taylor feat Inna – Deja Vu - A fost un mare scandal legat de aceasta melodie, mai intai vocea feminina era a Alessiei, iar cum single-ul a inceput sa aiba succes s-a schimbat si a aparut versiunea cu Inna. Cert este ca “Deja Vu” a fost ascultata la greu in ultima perioada.

19. Claudia Cream – Just a little ‘bit – Pentru aceasta piesa, Cream a colaborat cu Fatman Scoop, un pas inainte foarte mare pentru un artist roman, ceea ce face ca aceasta piesa sa isi aiba locul binemeritat in acest sondaj.

20. Voltaj – Vara trecuta – E aproape imposibil sa nu te fi regasit in versurile acestei melodii, ce mi se pare foarte bine lucrata, din pacate cam trista, dar sunt de parere ca este un single foarte bun.

21. Andreea Banica – Le Li Ra – Prin aceasta piesa Andreea a reusit din nou sa ne cucereasca, dar daca lansa in locul acesteia melodia “Samba” cred ca avea si mai mult succes, aceasta din urma fiind mai potrivita pentru vara.

22. Fly Project – Unisex - o piesa cu multa atitudine, a fost deliciul serii la unele petreceri si cu siguranta este una dintre cele mai bune single-uri ale verii.

23. Montuga – Sofia - Cu siguranta va vine si acum in minte refrenul acestei piese, o dovada ca acest single a fost difuzat la greu si pe binemeritate, pentru ca suna foarte bine.

24. Dj Rynno & Sylvia – Deep – O piesa incitanta, care ne-a facut vara mai fierbinte, cred ca isi merita locul in acest top.

Divercitycafe va invita sa votati piesa favorita pe site-ul lor. Click aici pentru vot!

Powered by


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.