Yuppy 29 Mai 2017 14:04
De ce nu este bine sa iti lasi cainele in masina atunci cand este canicula, nici macar pentru 10 minute.

Un barbat a realizat un experiment pentru a arata cat de mult sufera cainii cand sunt lasati chiar si pentru cateva minute intr-o masina atunci cand afara este canicula. Acesta, a pus un ou intr-o tigaie asezata pe bancheta unei masini parcate in soare.

In doar 15 minute, oul lasat in soare s-a prajit.

Potrivit PETA, cainii sufera enorm si pot chiar muri atunci cand sunt inchisi in masini parcate in soare in zile calduroase. Chiar si cateva minute pot fi fatale.

Intr-o zi in care sunt 28 de grade afara, temperatura din masina poate atinge intre 37 si 48 de grade Celsius in mai putin de un minut. Intr-o zi in care sunt 32 de grade afara, in mai putin de zece minute temperatura din interiorul masini poate atinge peste 70 de grade Celsius.

Cainii nu fac fata caldurii la fel de bine ca oamenii, singurele metode prin care se pot racori fiind prin gafaieli si transpiratia la nivelul labelor.

Foto: imgur.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.