Potrivit oamenilor de stiinta, selfie-urile pot avea efecte pozitive.

Potrivit unui studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din California, studentii care isi faceau selfie-uri si le distribuiau pe retelele de socializare erau mai fericiti.

La studiu au participat 41 de studenti – 28 de femei si 14 barbati – care s-au lasat observati in timpul orelor petrecute la scoala si a celor de studiu. Acestora li s-a cerut sa isi noteze in prima saptamana starea de spirit precum si evenimente petrecute in timpul zilei care i-au influentat intr-un fel sau altul.

In urmatoarele trei saptamani, li s-a cerut sa isi faca si poze pentru a-si documenta starile. Acestia au avut de facut trei tipuri de fotografii: un selfie in care zambeau, fotografia unui lucru care i-a binedispus si fotografia unui lucru care credeau ca a binedispus pe altcineva. La sfarsitul studiului, savantii au adunat peste 2,000 de date.

Acestia au descoperit ca grupul caruia i-au cerut sa isi faca selfie-uri au devenit mai fericiti si mai increzatori in timp.

Este important de notat faptul ca studiul a fost realizat pe un numar mici de participanti, iar efectele pot fi altele atunci cand sunt incluse grupuri mai mari. Cu toate acestea, studiul ofera anumite idei pozitive in legatura cu impactul tehnologiei asupra oamenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.