Yuppy 30 August 2016 13:45
Mesajul emotionant din spatele acestor fotografii.

In ultima luna, din ce in ce mai multe persoane s-au fotografiat aratand semnul OK. Chiar daca poate parea un gest banal, semnificatia lui este extrem de importanta.

Fotografiile fac parte din campania #ItsOkayToTalk, care incurajeaza conversatia despre sanatate mintala si suicid si urmareste sa reduca prejudecatile care ii impiedica pe barbati sa vorbeasca despre problemele cu care se confrunta. Potrivit Fundatiei Americane pentru Preventia Suicidului, doar in SUA rata suicidului este mai mare azi decat era in urma cu 30 de ani. Barbatii sunt cei mai predispusi la acest gest extrem. In anul 2014, 7 din 10 acte sinucigase au fost comise de barbati albi, cea mai mare rata inregistrandu-se in randul barbatilor de varsta mijlocie.

Stigmatizarea este un factor extrem de important atunci cand vine vorba de sanatatea mintala. Chiar si atunci cand cauda ajutor, prejudecatile despre suicid ii impiedica pe barbati sa discute despre gandurile lor. Stoicismul emotional asociat cu masculinitatea ii impiedica pe barbati sa discute despre sentimentele lor. Schimbarea definitiei culturale a masculinitatii este primul pas in a rezolva aceasta problema.

Campania #ItsOkayToTalk a fost creata de jucatorul de rugby britanic Luke Ambles dupa ce fratele sau s-a sinucis la varsta de 23 de ani. Scopul acestuia a fost sa creeze un spatiu in care barbatii sa poata vorbi, sa spuna cum se simt si sa nu lase niciodata lucrurile sa ajunga intr-o starea prea rea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.