Yuppy 10 August 2016 14:00
In interiorul pesterii se mai afla un teren de baschet si in trecut functiona chiar si o scoala.

Desi poate parea surprinzator, peste 100 de chinezi din provincia Guizhou din China locuiesc intr-o pestera. Satul Zhongdon este singurul sat din China care este amplasat interiorul unei pesteri.

Aflata la 1800 de metri sub nivelul marii, pestera poate fi accesata doar pe jos, iar drumul pana acolo dureaza aproximativ o ora. Din cauza acestui lucru, supravietuirea nu este deloc usoara pentru oamenii care traiesc in Zhongdong.

De parca lucrurile nu erau deja destul de complicate, guvernul a inchis singura scoala care functiona in comunitate, argumentand ca poporul chinez nu este o societate de trogloditi. Astazi, copiii din Zhongdong trebuie sa mearga pe jos doua ore in fiecare dimineata pentru a putea merge la scoala.

Pentru a imbunatatii calitatea vietii locuitorilor, batranii satului au incercat sa convinga autoritatile locale sa construiasca un drum care sa lege pestera de infrastructura existenta. Chiar daca satul Chongdong are acces la televiziune si, din cand in cand, la ziare, oamenii din comunitate sunt, de cele mai multe ori, deconectati de lumea exterioara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.