Yuppy 26 Iulie 2016 18:00
O femeie musulmana s-a imprietenit cu pasagera careia ii era frica sa stea langa ea in avion.

Jiva Akbor, o femeie musulmana, zbura din Glasgow catre Malaga cand a avut parte de un incident neplacut. Numai ca, in loc sa sufere din cauza acestuia, a ales sa il transforme intr-o oportunitate.

Akbor a trimis un mesaj prietenilor ei pentru a le spune cat de rau ii pare ca li s-a stricat masina. Mesajul trimis, care se traducea prin „sper ca Allah sa va faca ziua mai buna”, a speriat-o pe femeia care statea langa ea.

M-am uitat la ea si am citit panica pe chipul ei. A stat acolo, agitata, nevrand sa se aseze pe scaun. Nu intelegeam. Pentru o secunda am crezut ca are o problema de sanatate sau ca este pe punctul de a avea un atac de panica.

Apoi mi-a spus, 'Am vazut ca ai trimis un mesaj si ai scris Allah in el'.

Inima mea s-a oprit. Mi-am zis, Dumnezeule...Mi-au venit in cap alte incidente cu pasageri musulmani care dati jos din avione. Una dintre cele mai mari frici ale mele (in afara de a pierde zborul) se derula sub ochii mei.

Tremura, se inrosise si respira greu. S-a asezat pe scaunul de la mijloc, langa fiul ei, inca in soc, iar eu m-am asezat pe scaunul meu. I-am spus ca Allah este doar termenul in araba pentru Dumnezeu, ca nu are de ce sa se teama.

Dupa 15 minute de conversatie, am simtit ca se calmeaza si ca incepe sa accepte ceea ce ii spun. I-am atins mana si i-am spus ca nu sunt o amenintare. I-am spus ca eu cred in Dumnezeu si ca este normal sa il mentionez in conversatiile mele drept Allah. Mi-a spus ca si ea este credincioasa si am inceput sa vorbim despre credinta.

Dupa ceva vreme, am inceput sa simt regret in vocea ei. Cred ca era socata de propria reactie. Mi-a spus ca este infricosator cum media ne spune ce sa gandim si ca s-a panicat.

Mi-am aparat credinta, am incurajat-o sa imi puna orice intrebare si i-am promis ca voi raspunde pe cat de bine pot. 20 de minute mai tarziu imi tot repeta cat de rau ii pare.”

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

Cele doua femei s-au imprietenit in cele din urma si au promis sa tina legatura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.