Yuppy 18 Iulie 2016 14:30
Un studiu Harvard, care a durat 75 de ani, arata de ce avem nevoie pentru a fi fericiti.

De ce ai nevoie pentru a fi fericit?

Daca raspunsul tau este bani si faima, te inseli. Cel putin asta sustine Robert Waldinger, directorul unui studiu de 75 de ani derulat de Harvard.

In anul 1983, Universitatea Harvard a pornit un proiect ambitios prin care isi propunea sa urmareasca viata a 268 de barbati si sa afle ce ii face pe oameni fericitii. Persoanele care au participat la studiu faceau parte din diferite medii sociale, unii venind din familii instarite, in timp ce altii proveneau din cele mai sarace cartiere.

Studiul, care a fost recunoscut ca fiind cel mai lung din istoria analizei evolutiei umane, isi dorea sa descopere care sunt factorii care contribuie la o viata infloritoare si fericita.

Dupa 75 de ani in care au adunat si studiat o cantitate impresionanta de date, cercetatorii cred ca au gasit raspunsul. Aparent, fericirea nu are nicio legatura cu banii sau faima. Relatiile cu cei din jur conteaza mai mult decat starea financiara.

Mai multe puteti afla urmarind clipul de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.