Yuppy 21 Iunie 2016 19:18
Nu e suficient sa depunem efort si sa ardem calorii, atata timp cat nu am identificat cauza primordiala a stresului interior

Obezitatea reprezinta, la ora actuala, una dintre cele mai frecvente boli cu care se confrunta lumea occidentala, iar studiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca 39% dintre adultii planetei sunt supraponderali iar 13% sunt chiar obezi. Motivele principale identificate de specialisti, care predispun oamenii la ingrasare, sunt apetitul crescut, tahifagia, predilectia pentru dulciuri, ingestia compulsiva si sedentarismul.

Cu toate ca ne dam silinta sa slabim, incercand anumite diete gasite pe internet sau practicand sportul la sala sau in aer liber, constatam ca acele kilograme in plus nu se duc, iar apetitul nostru creste in loc sa scada.

Specialistii de la Asociatia Romana de Hipnoza ne spun ca nu e suficient sa depunem efort si sa ardem calorii, atata timp cat nu am identificat cauza primordiala a stresului interior, bine intiparit in subconstientul nostru, care ne provoaca sa mancam compulsiv si sa anulam practic multele ore petrecute in sala de forta sau pe terenul de sport. Acest stres interior poate fi eliminat pentru totdeauna daca folosim o metoda foarte eficienta, simpla si la indemana tuturor, numita autohipnoza, cu ajutorul careia putem sa modificam resorturile interioare care ne fac sa deschidem usa frigiderului la 12 noaptea.

Ca sa scapam de kilogramele in plus, trebuie sa operam la nivel subconstient si acolo sa realizam modificarile necesare.

“Nu atat procesul fizic de slabire – prin sport, alimentatie echilibrata etc. – este greu, cat mai ales dorinta noastra obsesiva de a “strica” tot ce am cladit pana atunci. Este vorba de acel impuls al nostru de la miezul noptii care ne ridica din pat si ne impinge catre frigider, de unde vom inmagazina, in doar 10 minute, aportul caloric pe intreaga zi urmatoare. Deci, problema noastra nu sunt kilogramele in plus (care pot fi date jos relativ usor), ci acel impuls, aparent mic si nevinovat, care ne impiedica sa ajungem la obiectivul nostru. In spatele acelui impulsv mic si nevinovat se afla o cauza emotionala, o frica sau chiar o fobie care ne-a impins la momentul respectiv sa o hranim… la propriu. Cauza este intodeauna una profunda, personala, emotionala, si de cele mai multe ori, necunoscuta celui care incearca sa slabeasca”, declara Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Citeste si:
Avantajele și beneficiile utilizării făinii de cocos în dieta ta
Avantajele și beneficiile...

In opinia specialistului, majoritatea oamenilor nu reusesc sa isi mentina silueta, deoarece se concentreaza doar pe un meniu echilibrat si miscare, insa nu privesc intreg tabloul care i-a determinat sa se ingrase si motivele care au generat o reactie de auto-aparare fata de stresul interior, de angoasa, anxietate etc. “Mancatul obsesiv-compulsiv este un rezultat, nu o cauza. Unii mananca in exces pentru ca sunt nervosi, deci trebuie sa identifice cauza nervozitatii lor, altii mananca mult pentru ca se simt singuri, deci trebuie sa descopere si sa rezolve factorul care-i determina sa se simta asa”, considera specialistul.

“Daca factorii de stres, care au declansat prima data acest obicei, nu au fost descoperiti si rezolvati, omul va folosi mancatul obsesiv-compulsiv ca raspuns la orice factor de stres. In timp, factorii de stres se vor inmulti, iar persoanei in cauza ii va fi din ce in ce mai greu sa slabeasca”, considera Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Citeste si:
Dana Roba a chemat ambulanța. Starea ei s-a agravat, după...
Dana Roba a chemat ambulanța....

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam pentru a elimina stresul care ne ingrasa?

Oricat de mult ar slabi cineva prin metode externe (sport, diete, infometare, etc.) acele rezultate vor fi de scurta durata pentru ca “ceasul biologic” este deja setat la un anumit numar de kilograme la care corpul se simte excelent din punct de vedere inconstient. Acest “excelent” poate sa insemne 80 de kg sau 180 de kg si nu are nicio legatura cu greutatea dorita de catre cel care vrea sa slabeasca.

De aceea, pentru a putea obtine rezultate stabile si de lunga durata, trebuie sa lucram la un nivel profund al fiintei, sa obtinem transformarea de la interior la exterior si nu invers. Cum facem asta? Autohipnoza este de departe una dintre cele mai eficiente tehnici si o poti invata foarte usor, intr-o singura zi.

Daca totusi nu poti face asta, specialistii de la Asociatia Romana de Hipnoza ne sugereaza pasii de mai jos:

  1. Cu ochii inchisi, respiri adanc, profund de 3-4 ori si iti dai voie sa te relaxezi, sa te interiorizezi
  2. Imagineaza-ti un “ceas interior” care arata numarul de kilograme pe care il ai acum
  3. Ajusteaza acest “ceas” exact cum ai face cu un ceas normal, mutand “limbile ceasului” la “ora” (adica greutatea) dorita
  4. Observa senzatiile si reactiile interioare, emotionale, mintale si corporale care ar putea aparea cand faci acest pas
  5. Mentine “acul ceasului” la nivelul dorit, la greutatea dorita si observa cum se simte corpul tau in aceasta noua realitate
  6. Mentine aceasta stare si apoi, respirand profund, deschizi ochii si revii la starea de veghe de zi cu zi.
Citeste si:
Joe Biden nu doreşte o schimbare de regim în Rusia
Joe Biden nu doreşte o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.