Yuppy 30 Mai 2016 19:18
Un experiment social inedit cu rezultate emotionante.

Un studiu realizat in urma cu mai multi ani a postulat ca un contact vizual neintrerupt timp de patru minute creste empatia intre oameni. Pentru a testa aceasta teorie, grupul Amnesty International a realizat un experiment in care mai multi europeni privesc refugiati sirieni in ochi timp de patru minute.

Reactiile participantilor sunt diverse – unii zambesc, unii rad, in timp ce altii nu isi pot stapani lacrimile. Dupa cele se scurg cele patru minute, participantii se ridica si se imbratiseaza indelung.

Granitele exista doar intre tari, nu intre oameni, este mesajul acestui experiment. De cele mai multe ori, ne pierdem in cifre si titluri bombastice, uitand de suferinta oamenilor, de visele lor si de povestile lor.

Peste un milion de sirieni si-au parasit casele anul trecut si au cautat ajutor in Europa. Multi dintre ei au avut de luptat cu discriminarea si alienarea odata ajunsi in vest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.