Yuppy 14 Martie 2016 14:40
Afla explicatia acestui fenomen fascinant.

Copiii din tribul nomad Moken, care traieste in arhipelagul insulelor de pe Marea Andaman, de-a lungul coastei de vest a Thailandei, pot vedea sub apa exact ca delifinii, scrie upworthy.com.

Desi numarul nu este cunoscut exact, se extimeaza ca tribul Moken ar fi compus din aproximativ 3.000 de persoane care se nasc, traiesc si mor pe mare. Cei mai multi copii Moken invata sa inoate inainte sa invete sa mearga, astfel incat sa poata ajuta tribul la pescuit subacvativ. Acestia pot cauta hrana pe fundul apei datorita unei calitati extraordinare: pot vedea sub apa cu o claritate totala. Aceasta adaptare unica este invatata de copii in doar cateva saptamani.

In mod normal, atunci cand sunt sub apa, pupilele se dilata, incercand sa se adapteze cu mediul. Asta face ca totul sa para neclar. Copiii Moken s-au adaptat acestor conditii, astfel incat ei isi pot micsora pupilele si isi pot schimba forma cistalinelor. Delfinii au o adaptare similara.

Adultii isi pierd in timp aceasta abilitate. De aceea, acestia pescuiesc cu sulita, in timp ce copii se scufunda spre fundul marii pentru a cauta hrana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.