Yuppy 8 Martie 2016 15:18
Astronautul Scott Kelly, care a petrecut 340 de zile pe Statia Spatiala Internationala, a crescut cu 5 centimetri in spatiu.

Astronautul NASA Scott Kelly avea aceeasi inaltime ca fratele sau geaman, Mark. La intoarcerea sa pe Pamant, dupa 340 de zile petrecute pe Statia Spatia Internationala, Kelly era cu 5 centimetri mai inalt decat fratele sau. In plus, acesta a imbatranit mai lent fata de fratele sau.

Schimbarea in inaltime se datoreaza impactului pe care il are microgravitatia asupra coloanei vertebrale. Deoarece este mai putina gravitatie exercitata asupra corpului decat pe Pamant, acest lucru a permis vertebrelor sa se extinda. Astfel, coloana vertebrala se poate lungi de la 3 pana la 5 centimetri in spatiu. Gravitatea scazuta impinge in jos vertebrele, producand un efect de intindere.

Mai mult, potrivit omului de stiinta Neil deGrasse Tyson, astronautul Scott Kelly este cu 1/100 secunde mai tanar decat daca ar fi ramas pe Pamant. Teoria relativitatii emisa de Albert Einstein arata ca, dupa un an petrecut un spatiu, timpul a trecut mai incet, fiind mai scurt cu 0.01 secunde.

Obiectivul misiunii lui Scott Kelly, care a petrecut un an in spatiu, a fost studierea efectelor asupra corpului in lipsa gravitatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.