Bucuresti a intrat in competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, cu un concept invoator: Orasul In-vizibil

Bucuresti a intrat in competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, cu un concept invoator, Orasul In-vizibil, care urmareste sa faca vizibila cultura si sa aduca arta mai aproape de locuitorii orasului. Bucurestenii pot afla detalii despre candidatura orasului, in perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2015.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti organizeaza o serie de prezentari publice ale dosarului de candidatura inscris pe 10 octombrie la Ministerul Culturii. Astfel, pe parcursul a sapte intalniri deschise publicului larg, curatorii proiectului Bucuresti 2021 vor prezenta diverse aspecte legate de conceptul si programele cu care orasul a intrat in competitie. Intalnirile vor fi structurate pe modelul unor prezentari teoretice si studii de caz, urmate de sesiuni de intrebari, astfel ca oricine poate afla in detaliu aspecte legate de dimensiunea europeana a proiectului, viziunea artistica sau programele Bucuresti 2021.

Prezentarile vor fi sustinute de membrii Curatoriumului Bucuresti 2021, cei care au conceput, pe parcursul acestui an, programele inscrise in dosarul de candidatura: Anca Ionita, Nicoleta Bitu, Antigona Silvia Rogozea, Codruta Cruceanu, Svetlana Carstean, Teodor Frolu, Catalin Cretu, Cosmin Manolescu. Intalnirile vor fi moderate de Cosmin Manolescu, Antigona Silvia Rogozea si Anca Ionita.

Prima intalnire va avea loc miercuri, 18 noiembrie, la ARCUB Gabroveni, incepand cu ora 18.00. Arhitectul Teodor Frolu si coregraful Cosmin Manolescu vor prezenta dimensiunea europeana a proiectului Bucuresti 2021, iar discutia va fi moderata de Anca Ionita, critic de teatru, coordonatorul Curatorium Bucuresti2021. Detalii despre celelalte intalniri puteti afla aici.

Bucurestiul prezentului are nevoie de o schimbare radicala a modului in care-si construieste actul de cultura si viitorul. El trebuie sa-si imbunatateasca rapid imaginea de oras european creativ, deschis cetatenilor sai, care-si redefineste in fiecare zi patrimoniul cultural, arhitectural si cultura vie intr-un mod deschis si direct. Pana acum foarte putine s-au facut in aceasta directie. Din acest punct de vedere conceptul de candidatura Bucuresti 2021 Orasul in-vizibil este o initiativa salutara si extrem de necesara care va face cultura vizibila si va aduce arta mai aproape de oameni si de periferie. Bucuresti 2021 reprezinta in egala masura o investite masiva si pe termen lung in educatia culturala, publicul tanar, artisti si intreg sectorul cultural” a spus Cosmin Manolescu, membru in Curatorium Bucuresti 2021 si unul dintre moderatorii prezentarilor publice.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

Cosmin Manolescu este coregraf si manager cultural, director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor si al Asociatiei ArtistNe(s)t – Reteaua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti. Este expert in managementul de proiect si dezvoltare organizationala pentru organizatii si institutii culturale si director artistic al companiei Paradis Serial, sub a carei titulatura isi realizeaza proiectele artistice. Intre 1997 – 2015 a realizat peste 150 de proiecte culturale in zona dansului, managementului cultural si a artelor contemporane in tara si in strainatate. In perioada 2011 - 2015, impreuna cu Stefania Ferchedau a condus programul european de mobilitate si creatie artistica E-Motional co - finantat de Uniunea Europeana prin programul Cultura 2007-2013. In 2014 Centrul National al Dansului i-a oferit un premiu de excelenta pentru contributia adusa la dezvoltarea dansului contemporan in Romania.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.