Imaginile care te vor pune pe ganduri.

Care este primul lucru pe care il faci dimineata? Iti pornesti telefonul si incepi sa citesti – stiri, mailuri, postarile prietenilor etc.

Ne petrecem o buna parte din timp cu ochii in telefon sau in alte dispozitive mobile. Fie ca le folosim pentru a comunica, pentru a ne informa sau pentru a drumul acasa-serviciu sa para mai scurt, smartphone-urile nu lipsesc aproape niciodata din buzunarele sau gentile noastre. Si, atunci cand se intampla sa le uitam acasa, avem senzatia ca suntem goi.

Pentru a ilustra dependenta oamenilor de tehnologie, fotograful american Eric Pickersgill a realizat o serie de fotografii extrem de graitoare. Cu ajutorul programelor de manipulare digitala, acesta a inlaturat telefoanele mobile din imagini, astfel incat oamenii par ca privesc in gol, ignorandu-se intentionat unii pe ceilalti.

O familie care sta langa mine intr-o cafenea din Troy, NY, pare atat de deconectata. Nu vorbesc aproape deloc. Tatal si cele doua fete sunt cu ochii in telefon. Mama nu are unul sau a ales sa nu il scoata. Priveste pe fereastra trista si singura in compania celor mai apropiati membri ai familiei. Tatal ridica, din cand in cand, capul din telefon pentru a anunta o informatie obscura pe care a citit-o online,” a scris fotograful, povestind intamplarea care i-a dat ideea proiectului.

Foto: Eric Pickersgill


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.