Lectii de viata de la Jose Mujica, cel mai sarac presedinte din lume.

Jose Alberto Mujica Cordano, cunoscut si sub numele de El Pepe, a fost presedintele Uruguayului intre 2010 si 2015. Politician si fost luptator de gherila, Mujica are o filosofie de viata diferita fata de majoritatea politicienilor.

Mujica a pus mereu pe primul loc binele comunitatii, donandu-si aproximativ 90% din salariul sau organizatiilor de caritate si micilor intreprinzatori. Asa a ajuns sa fie cunoscut drept cel mai sarac presedinte din lume.

Viata fostului presedinte nu a fost deloc una usoara. Fost luptator de gherila, acesta a fost capturat de fortele regimului dictatorial la inceputul anilor '70. A reusit sa scape, sapand un tunel din inchisoare pana la o casa din apropiere, dar a fost capturat din nou, o luna mai tarziu.

In 1985, cand regimul comunist a fost abolit, Mujica si-a recapatat libertatea.

Intr-un interviu realizat pentru filmul Human, Jose Mujica isi expune filosofia dupa care s-a ghidat intreaga viata: invata sa traiesti din ceea ce iti este necesar si ti se cuvine.

Urmariti discursul impresionant al acestuia in clipul de mai jos:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.