Artisti din intreaga lume au inchinat un tribut emotionant baietelului sirian in varsta de trei ani, gasit inecat pe o plaja din Turcia.

Un baietel sirian in varsta de 3 ani, pe nume Aylan Kurdi, si fratele sau in varsta de 5 ani, Galip, au fost gasiti inecati pe o plaja din Turcia. Acestia au murit incercand sa traverseze mare Mediterana cu o barca gonflabila. Fotografia cu trupul micutului adus de valuri pe o plaja din Turcia a facut inconjurul lumii, aratand pericolele prin care trec refugiatii sirieni in cautarea unei vieti mai bine.

Cei doi frati si mama lor au murit inecati in drum spre Grecia. Singurul care a supravietuit a fost tatal baieteilor. Cei patru incercau sa ajunga in insula greceasca Kos si de acolo in Canada, unde locuia matusa celor doi micuti. Barca in care se aflau s-a rasturnat, iar mama si cei doi frati s-au inecat.

Fotografia a devenit un simbol al dramei refugiatilor sirieni. Pentru a trage un semnal de alarma asupra acestui fapt, dar si pentru a aduce un tribut micutului Aylan Kurdi, artisti din intreaga lume au creat desene impresionante in care si-au imaginat o soarta mai buna pentru sarmanul baietel sirian.

Citeste si:
Cei mai iubiți artiști români ai momentului, pe scena FORZA ZU
Cei mai iubiți artiști români...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.