Yuppy 4 Mai 2015 15:11
Un automat in Berlin vinde tricouri care costa doar 2 euro, dar lumea refuza sa le cumpere. Motivul? Te va pune pe ganduri.

In zilele noastre, poti gasi haine atat de ieftine, incat nu mai mira pe nimeni atunci cand un tricou costa mai putin de 10 lei. Dar, te-ai intrebat vreodata cu ce costuri a fost realizat acel tricou?

Pentru a atrage atentia asupra unei probleme mai putin mediatizate, organizatia non-profit, Fashion Revolution, a creat un experiment social interesant. Acestia au instalat pe strazile din Berlin un automat de la care trecatorii puteau cumpara tricouri extrem de ieftine - doar 2 euro bucata. Insa, inainte de a putea cumpara ceva, trecatorii erau nevoiti sa urmareasca un clip in care le erau prezentate conditiile de munca grele din fabricile in care sunt produse majoritatea hainelor pe care le poarta.

Pe 24 aprilie 2013, 1.000 de muncitori au murit intr-un incendiu izbucnit intr-o fabrica din Bangladesh care producea haine pentru branduri americane faimoase. Multi dintre ei erau minori, platiti cu cativa centi pe ora si lucrau in conditii insalubre si nesigure timp de 16 ore pe zi.

Prin experimentul realizat, Fashion Revolution a dorit sa ii faca pe oameni sa isi pun intrebari despre hainele pe care le cumpara - de unde vin, in ce conditii au fost facute, cati copii au lucrat ore in sir pentru ca noi sa putem cumpara un tricou de 2 euro?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.