Yuppy 24 Aprilie 2015 17:57
Potrivit neuropsihologilor, statiscienilor si economistilor, acestea sunt cele mai fericite tari din lume.

O echipa internationala de neuropsihologi, economisti si statisticieni a lansat un nou raport care masoare gradul de fericire al tarilor din intreaga lume. Numit "World Happiness Report" (Raportul fericirii globale), studiul are drept scop ghidarea politicii publice a tarilor care nu se regasesc in top.

Anul acesta, Elvetia a fost numita drept cea mai fericita tara din lume, urmata de Islanda, Danemarca, Norvegia, Canada, Finlanda, Olanda si Suedia. Statele Unite ocupa pozitia a cincisprezecea, dupa Mexic si Austria.

Potrvit echipei exista mai multi factori care contribuie la fericirea unei persoane - pozitivismul, capacitatea de tratare a sentimentelor negative, timpul petrecut cu prietenii si familia si deschiderea fata de emotii pozitive.

Mai jos gasiti lista celor mai fericite 30 de tari din lume:

Foto: captura Business Insider

In topul celor mai putin fericite tari se numara Togo, Burgundia, Siria, Benin, Rwanda, Afganistan, Burkina Faso, Coasta de Fildes, Guinea si Chad. Romania ocupa locul 86 in clasamentul celor mai fericite tari din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.