Nava spatiala Dawn a surprins doua pete luminoase pe planeta pitica Ceres. Oamenii de stiinta nu stiu inca ce reprezinta.

Ceres este cel mai mare corp ceresc din centura de asteroizi care desparte Marte de Jupiter. Asemeni lui Pluto, Ceres este considerata o planeta pitica.

Pe 19 februarie, nava spatiala NASA, Dawn, a realizat o fotografie a planetei care a dezvaluit un detaliu extrem de interesant. In imagine, pot fi observate doua pete luminoase, care stralucesc pe suprafata planetei.

Imaginea a fost realizata de doar 46 de kilometri.

Este ceva neasteptat, un mister la care inca lucram”, a spus Andreas Nathues, ercetator la Institutul pentru Cercetarea Sistemului Solar Max Planck, potrivit Mashable. "Cel mai luminos punct dintre cele doua este prea mic pentru a putea fi studiat, dar este fara doar si poate cel mai stralucitor lucru de pe Ceres.

Oamenii de stiinta cred ca cele doua pete luminoase ar putea fi, de fapt, pete de gheata sau de sare. Totodata, apropierea si locatia celor doua puncte ar putea sugera o origine geologica comunca, cum ar fi un proces vulcanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.