Fumatorii sunt constienti de obicei de impactul financiar pe care il are acest viciu asupra bugetului familiei, dar de cele mai multe ori acest lucru nu cantareste asa mult incat sa ii determine sa renunte la fumat. Iata care sunt beneficiile financiare pe care le veti avea daca va lasati de fumat in 2015.

Am presupus ca un fumator cumpara in medie un pachet de tigari pe zi, la un pret de circa 15 lei (nu am luat in calcul scumpirea de la inceputul fiecarui an). Ce se va intampla daca de la 1 ianuarie 2015 acest fumator decide sa renunte si sa puna intr-un cont bancar fiecare ban pe care altfel l-ar fi dat zilnic pe cumpararea unui pachet de tigari. Pentru ca ar fi foarte costisitor sa mergem in fiecare zi la banca pentru a depune cei 15 lei economisiti pe pachetul de tigari, am mai presupus ca fumatorul pune zilnic 15 lei intr-o pusculita pana la finalul lunii, cand va merge la banca sa ii depuna.

Foto: renuntare la fumat sursa Shutterstock.com

Intr-o luna, un fost fumator care cumpara un pachet pe zi ar economisti circa 450 de lei. El ar merge luna de luna la banca si ar plasa acesti bani intr-un depozit cu o dobanda medie de 3% pe an.

Dupa un an, fericitul fost fumator ar strange aproape 5.500 lei. Si da, am luat in calcul si impozitul de 16% si o inflatie medie de 3%.

WALL-STREET.RO iti propune 5 lucruri pe care le poti face cu 5.500 lei (1.200 euro) dupa ce ai renuntat la fumat timp de un an:


  • pleci in 3 city-break-uri in Europa;

  • pleci o saptamana in Duba;

  • i iti renovezi apartamentul;

  • iti cumperi un scuter nou;

  • te duci la toate filmele de la cinema timp de un an.

Ce poti face in 10 ani cu banii economisiti din renuntarea la fumat In 10 ani, fostul fumator va fi mult mai bogat si mai sanatos, in contextul in care va cumula in cont 61.500 de lei (13.650 euro).

Citeste continuarea pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.