'Landfill Harmonic' este un documentar care spune povestea remarcabila a orchestrei nascute din gunoi.

Ni se pare firesc sa renuntam la obiectele care nu ne mai sunt de folos, indiferent daca mai sunt functionale sau nu. Anumiti oameni reusesc, insa, sa vada frumosul acolo unde cei mai multi dintre noi vad doar un morman de gunoi.

Copiii din Cateura, o mahala paraguayana, vad lumea cu alti ochi. Pentru ei, o cutie de aluminiu sau o bucata de lemn pot fi foarte usor transformate in instrumente muzicale. Si asta deoarece, copiii din Cateura au creat o intreaga orchestra formata din materialele gasite in groapa de gunoi.

Landfill Harmonic” este un documentar programat pentru anul 2014 care spune povestea remarcabila a orchestrei nascute din gunoi. Micutii muzicieni scormonesc in groapa de gunoi si din obiectele pe care le gasesc acolo, cu deosebita ingeniozitate, isi contruiesc viori, violoncele si alte instrumente clasice

„Filmul nostru arata cum gunoiul si materialele reciclabile pot si transformate in instrumente muzicale functionale. Mai presus decat orice, este o marturie a transformarilor prin care poate trece fiinta umana”, spun realizatorii proiectului.

In cele ce urmeaza, va lasam sa priviti si admirati stoinicia si pasiunea acestor copii in filmul de mai jos:

Pentru mai multe detalii despre proiect, puteti intra pe pagina de Facebook Landfill Harmonic.

Sursa foto main: Facebook Landfill Harmonic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.