In urma cu aproximativ doua saptamani, NASA anunta ca va dezvalui ce a descoperit roverul Curiosity in solul martian. Vorbea despre aceasta descoperire ca una care ar urma sa ajunga in manualele de istorie. Iata despre ce este vorba:

Curiosity a realizat recent prima analiza a unei mostre de sol martian. Oamenii de stiinta au asteptat nerabdatori rezultatele, sperand ca in mostre vor fi gasiti compusi organici care are ar fi putut sta la baza materiei vii. Rezultatele, eh bine, nu sunt atat de istorice pe cat lasase John Grotzinger, directorul stiintific al misiunii, sa se inteleaga.

In locul mult asteptatilor compusi organici care ar fi putut indica existenta vietii pe Marte, analiza a dezvaluit prezenta apei si a unui amestec de substante chimice. Potrivit analizei, mostra este alcatuita din minerale de origine vulcania si minerale non-cristaline.

„Pana in acest moment nu exista o confirmare categorica a existentei compusilor organici de origine martiana, dar cautarile vor continua in diferite puncte ale Craterului Gale”, a declarat Investigator Paul Mahaffy, cercetator principal in cadrul proiectului Sample Nalysis at Mars (SAM), potrivit Daily Mail.

Totusi, se pare ca, prezenta unor compusi organici ar fi fost identificata de intrumentele roverului Curiosity, insa NASA refuza sa confirme ca acestia ar avea origine martiana, sustinand ca este foarte posibil ca acestia sa fi fost adusi de pe Pamant, chiar de Curiosity.

Sursa foto: NASA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.