Cu cat crestem, jocul se complica, regulile devin mai serioase, iar miza se schimba. Pentru ca ne este dor de vremurile simple si de usurinta cu care faceam anumite lucruri cand eram copii am facut o lista care sa ne aminteasca, in cazul in care ati uitat cumva, ca sa fii adult e naspa!

Sa ne facem prieteni

Este prima zi de scoala si nu cunosti pe nimeni. Te uiti timid, aproape speriat in jur si observi ca unul dintre colegi are acelasi ghiozdan ca si tine. Nu te vei preface ca nu ai observat asta si nici nu il vei ignora si uri pentru restul zilelor pentru ca indraznit sa aiba aceleasi gusturi ca si tine, cum ai face-o acum, cel mai probabil. Este tot ce trebuie sa stii despre persoana respectiva pentru a deveni cei mai buni prieteni, pentru totdeauna.

Sa ne bucuram de lucrurile simple

Pentru copii, fiecare lucru, oricat de simplu si insignifiant, este un eveniment. Asa se face ca nu e nevoie de prea mult efort pentru a amuza un copil. Incercati urmatorul lucru cand sunteti in autobuz sau in acelasi compartiment cu un copil, acoperiti-va fata cu mainile si jucati-va de-a cucu-bau. Va fi tot ce trebuie sa faceti pentru a-l captiva pentru urmatoarea ora. Voi va veti fi plictisit de mult, el, insa, va fi in continuare fascinat si teribil de amuzat.

Sa iertam

Ca adulti, ne incapatanam sa ramanem agatati de trecut si nu lasam lucrurile care ne-au facut la un moment dat sa suferim sa treaca prea usor. Copii fiind, ne bateam, ne trageam de cozi sau ne muscam de degete pentru ca jumatate de ora mai tarziu sa ne jucam din nou impreuna pentru ca, fir-ar, faceam o echipa grozava la fotbal.

Sa fim multumiti cu ceea ce avem

Bineinteles ca ne doream o papusa vorbitoare sau un avion teleghidat, dar nu sufeream atat de mult daca nu le aveam si nici nu faceam eforturi disperate pentru a le obtine. Un bat cu un cerc prins in capat era, uneori, tot ce aveam nevoie, pentru a ne amuza. Il plimbam cat era ziua de lunga dupa noi si nu mai aveam nevoie de nimic. Incercati sa faceti asta acum cand posesiunea anumitor obiecte iti determina statusul social. Si vrei sa faci parte dintr-un grup anume, chiar daca te costa mai mult decat iti permiti, iar sentimentul de multumire e de scurta-durata.

Citeste si:
Andreea Tonciu, dezvăluiri șocante. Și-a împins prietena de la etaj
Andreea Tonciu, dezvăluiri...

Sa nu ne plictisim niciodata

Daca vrei sa supui un adult unor chinuri violente, pune-l sa astepte. Lasa-l zece minute intr-o camera si il vei gasi dand roata incaperii nervos si injurand pe sub barba sistemul. Lasa un copil singur intr-o camera pentru zece minute si, cu siguranta, va gasi ceva de facut. Il vei gasi invartindu-se prin camera cu bratele intinse imaginandu-se ca e un avion sau purtand o batalie imaginara cu un inamic imaginar.

Sa ne simtim bine in propria piele

Ne-ar prinde bine acum, ca adulti, sa ne pese, macar uneori, la fel de putin pe cat ne pasa in copilarie de felul in care aratam. Imbracati in costumul acela caraghios cumparat de bunica, alergam cat era ziua de lunga fara sa ne pese catusi de putin ca avem noroi sub unghii, ca parul nu ne sta asa cum ar trebui sau ca ni s-a desirat puloverul. Ceilalti copii aratau la fel de jalnic ca si noi, dar cui ii pasa cand aveam un joc de castigat.

Citeste si:
Bogdan Mocanu este un bărbat singur. Ce își dorește de la...
Bogdan Mocanu este un bărbat...

Nu spuneam niciodata nu

“Ce e asta? Un lichid ciudat pe care l-ai obtinut amestecand apa statuta cu lipici lichid si cerneala? Whoa, nu suna rau deloc. Ar trebui sa il incerc”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.