in caz de potop biblic, indreptati-va catre cel mai apropiat hotel plutitor.

Este dotat cu panouri solare, un sistem de colectare a apei, tavan transparent si zone de vegetatie luxurianta. Totusi, principalul motiv pentru care oamenii se vor inghesui pe acest hotel nu este designul sau dotarile sale, ci faptul ca i-ar putea salva in cazul unui potop de proportii biblice.

Nu stiu daca este vorba de paranoia in masa sau daca vremurile in care traim cer astfel de precautii, dar se pare ca “arhitectura dedicata supravieturii” este unul din cele mai discutate subiecte in ultima perioada. Asa e face ca adaposturile plutitoare menite sa ofere o solutie la schimbarile climatice si provocarile aduse de acestea nu mai sunt demult o noutate.

Cu un nume predestinat, Ark Hotel este un concept gandit de firma de arhitectura Remistudio, din Rusia, destinat unui viitor postapocaliptic. Structura futurista face din Ark Hotel o constructie ingenioasa care poate functiona atat pe uscat, cat pe apa, oferind conditii esentiale pentru supravietuire in cazul unor evenimente climaterice extreme.

Proiectat ca o “biosfera” in forma de cochilie, hotelul plutitor este conceput pentru a se autosustine pe termen lung. Asa se face ca intreaga constructie este dotata cu panouri solare si un sistem de colectare a apei de ploaie. Mai mult, peretii hotelului sunt transparenti tocmai pentru a reduce nevoia iluminarii artificiale si pentru a economisi energie. Hotelul mai este prevazut si cu zone de vegetatie create atat ca spatiu de relaxare, cat si ca sursa de hrana si energie.

Pe langa calitatea eco a ambarcatiunii, designul sau futurist face din Ark Hotel un produs desprins parca din filmele SF. Putem spera doar ca sfarsitul nu este chiar atat de aproape si ca Ark Hotel nu va deveni o destinatie obligatorie prea curand.

Mai multe imagini in GALERIA FOTO

Sursa foto: Remistudio


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.