Ustensilele performante, precum si pigmentii de mai buna calitate fac din tatuajele zilelor noastre o veritabila lucrare de arta, iar noi avem cateva exemple care va vor convinge.

Desi de ea se leaga o istorie veche de cateva mii de ani, arta tatuajelor continua sa fie un subiect controversat. Folosite de catre popoarele primitive in timpul ritualurilor de trecere, ca indiciu al statusului social, pentru a se proteja de fortele raului sau pur si simplu pentru infrumusetare, tatuajele au inceput sa fie stigmatizate odata cu raspandirea crestinismului si a credintei islamice. Motivul: in credinta crestina corpul era considerat un dat de la Dumnezeu si nu trebuia pangarit in acest fel.

In ciuda controverselor care, in mod bizar, inca mai exista in jurul acestei practici, arta tatuajelor s-a dezvoltat si a evoluat constant. Ustensilele performante, precum si pigmentii de mai buna calitate fac din tatuajele zilelor noastre o veritabila lucrare de arta, iar noi avem cateva exemple care va vor convinge. Bineinteles, nu vorbim de genul de arta expusa intr-un muzeu.

Yomico Moreno este un artist tatuator din Venezuela din mainile caruia ies cele mai realiste tatuaje. Daca nu ati stii mai bine, despre multe dintre tatuajele create de artistul venezuelean ati putea crede ca sunt rani reale sau lighioane care se tarasc pe pielea oamenilor. Tatuajele sale varieaza de la foarte sinistre, la incredibil de realiste.

Curiozitatea sa pentru arta tatuajelor a inceput la 14 ani si de atunci a invatat si progresat constant. Astazi este unul din cei mai cunoscuti si apreciati artisti tatuatori din intreaga lume, participand des la conferinte si impartasindu-si cunostintele pasionatilor si novicilor deopotriva.

In GALERIA FOTO puteti gasi mai multe imagini cu tatuajele hiperrealiste create de Yomico Moreno.

Sursa foto: Yomico Moreno


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.