Cati dintre noi ar fi cu adevarat capabili sa traiasca in afara societati?

In urma cu 11 ani, Daniel Suelo intra intr-o cabina telefonica si isi lasa acolo intreaga avere, cam 30 de dolari. Se pregatea sa inceapa o noua viata, una fara taxe, impozite, facturi si batai de cap. A luat drumul desertului si s-a instalat intr-o pestera. Traieste de atunci din ce ii ofera natura, in afara civilizatiei si legilor capitalismului. In mod ironic, are un blog.

Prietenul sau, Mark Sunden, l-a crezut initial nebun. Nu putea intelege cum cineva poate renunta la totul pentru… nimic. In 2008 a venit criza financiara si, odata cu prabusirea economiei globale, a inteles ca banii nu sunt reali si pot disparea in orice moment fara urma. A renunta la bani nu mai parea o idee atat de nebuna. Acesta a fost momentul in care Sunden a pornit in cautarea lui Suelo, in incercarea de a-i intelege deciziile si stilul de viata.

Trei miliardari au construit Arca lui Noe in Hong Kong

Sunden a transpus povestea lui Suelo intr-o carte intitulata “The Man Who Gave Up Money” / "Omul care a renuntat la bani".

Suelo a devenit o inspiratie pentru americanii afectati de criza, dar si pentru membrii miscarii Ocupy. Cati dintre noi, insa, ar fi capabili sa ii urmeze exemplul si sa lase totul in urma?

Cazul lui Suelo nu este singular. Heidemarie Schwermer, o femeie in varsta de 70 de ani a renuntat si ea la bani in urma cu 16 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.