Putine sunt lucrurile care au puterea de a ne face sa privim inauntrul nostru si sa ne chestionam existenta, telurile, modul de a trai. Before I Die este unul din ele.

Before I die (Inainte sa mor) nu este mai mult decat o tabla de scris instalata de-a lungul unei case parasite din New Orleans. Dupa ce a obtinut aprobarea proprietarului, artista Candy Chang a transformat casa intr-un loc in care trecatorii isi pot exprima dorintele. Designul e simplu: o tabla neagra de scris, cateva bucati de creta colorata si propozitia Before I die i want to... /Inainte sa mor vreau sa...

Before I die este genul de lucrare in fata careia te vei opri si vei reflecta cateva minute. Este probabil una din cele mai bune exemple de arta (stradala in acest caz) care interactioneaza cu privitorul, care il face sa se opreasca o clipa si sa se gandeasca la ce vrea de la viata asta, ca mai apoi sa isi imparta dorintele cu restul lumii. E un fel de memento urban a ceea ce este cu adevarat important pentru noi, a ceea ce de multe ori uitam prinsi in incercarea de a trai dupa regulile dictate de societate.

Fiind un proiect de arta interactiv era imposibil sa nu se raspandeasca si in alte orase. Comunitatile sunt, de fapt, incurajate sa isi instaleze propriul zid al dorintelor.

Adunate de pe zidul dorintelor:


  • Inainte sa mor vreau sa ma simt bine in propria-mi piele;

  • Inainte sa mor vreau sa spun da tuturor pentru o zi;

  • Inainte sa mor vreau sa fiu EU in toate modurile posibile;

  • Inainte sa mor vreau sa ma indragostesc;

  • Inainte sa mor vreau sa vizitez lumea;

  • Inainte sa mor vreau sa scriu un roman;

  • Inainte sa mor vreau sa gasesc job-ul perfect.

Voi ce ati scrie pe zid?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.