Lipsa de cunostinte legate de HIV si SIDA reprezinta un risc ridicat pentru romanii activi sexual, demonstreaza un studiu recent.

Rezultatele studiului global de la Durex - lansat pentru a marca Ziua Mondiala de lupta anti SIDA -au aratat ca 68% dintre femei si 64% dintre barbati spun ca au nevoie de mai multe informatii despre HIV/SIDA.

Aceasta lipsa de cunostinte este cu atat mai ingrijoaratoare cu cat din ce in ce mai multi romani se expun riscului inca de la inceputul vietii sexuale. Aproape 6 din 10 romani (56%), barbati si femei, nu au folosit nicio metoda de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala atunci cand si-au pierdut virginitatea.

Femeile au afirmat intr-un procent mai mare (46%) ca se aflau intr-o relatie stabila atunci cand au avut primul contact sexual, spre deosebire de barbati (24%). Un numar aproape dublu de barbati (35%) fata de femei (19%) au afirmat ca si-au pierdut virginitatea intr-o relatie de moment.

Cei mai multi dintre cei care nu au utilizat nici o metoda de protectie (48%) au afirmat ca s-au expus riscului datorita increderii pe care o aveau in partenerul lor sexual. Totusi 38% dintre cei aflati intr-o relatie admit ca nu sunt siguri ca partenerii lor nu au fost niciodata purtatorii unei astfel de boli.

Unul din cei 10 care si-au asumat riscul, spun ca a fost o greseala si ca ulterior au regretat acest lucru. Barbatii romani afirma ca de cand si-au inceput viata sexuala si pana in momentul de fata au avut,
in medie, 17 partenere diferite. Aceasta medie este egala cu cea a englezilor sau nemtilor si mai mare decat cea a barbatilor rusi (15) sau olandezi (12).

In schimb romancele spun ca au avut in medie 6 parteneri. Mai mult de unul din cinci barbati (21%) si 12% dintre femeile care se afla intr-o relatie stabila admit ca si-au inselat partenerul.

Cea mai mare proportie a barbatilor care si-au inselat partenera au relatii ocazionale (16%) in timp ce 6% din barbatii activi sexual din Romania spun ca au in aceeasi perioada de timp relatii sexuale cu 3 sau mai multe partenere.

„Este extrem de ingrijorator sa descoperim cat de multi romani activi sexual isi pun sanatatea lor si a partenerului in pericol. Rezultatele studiului ne evidentiaza cat de importanta este misiunea noastra de informare si educare pentru viitor” a spus Alina Lungulescu – Marketing Director Reckitt Benckiser Balkans.

Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

Mai mult de 29.000 de oameni din 36 de tari au luat parte la studiul Durex, realizat online si prin interviuri fata-in-fata de catre Harris Interactive.Studiul a fost realizat de Durex, brandul de prezervative numarul 1 la nivel mondial, care deruleaza o serie de proiecte de educare si promovare pentru a incuraja o viata sexuala de calitate si mai sigura.

Romanii au nevoie de mai multe informatii despre HIV / SIDA

Rezultatele s-au obtinut in urma unui chestionar online in 35 de tari si a interviurilor fata-in-fata, in Nigeria si a fost realizat de Harris Interactive. Numarul total de adulti care au raspuns intrebarilor a
fost de 29.003 (adulti cu varsta peste 18 ani), din 36 de tari, intre 6 Septemebrie si 3 Octombrie 2011.

Romanii au raspuns studiului Durex intr-un numar de 507 persoane.

Datele au fost ponderate acolo unde a fost necesar, pentru a fi reprezentative pentru totalul populatiei sau totalul utilizatorilor online. Cele 36 de tari participante in cadrul studiului au fost: Australia, Austria, Canada, China, Columbia, Croatia, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Hong Kong, Ungaria, India, Indonezia, Irlanda, Italia, Japonia, Malaezia, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Nigeria, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Singapore, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Elvetia, Taiwan, Tailanda, Turcia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Pentru mai multe informatii vizitati: www.durex.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.