Problema cainilor fara stapan din intreaga tara este departe de a fi rezolvata. Din pacate pentru noi, dar si pentru bietele animale, autoritatile si fundatiile pentru protectia animalelor sunt intr-un continuu razboi si se pare ca nu vor ajunge prea curand la un consens. Dar care sunt variantele?

Eutanasia este o metoda medicala prin care este provocata moartea nedureroasa. Aceasta a fost introdusa pentru bolnavii incurabili, care isi doreau sa puna capat suferintei, dar si pentru animalele bolnave, care nu mai pot fi vindecate.

Chiar poate fi vorba de eutanasia cainilor fara stapan desi acestia nu sufera de nicio boala mortala, care le cauzeaza dureri? Foarte multe persoane opteaza pentru aceasta procedura. Pana si Guvernul incearca sa ne bage pe gat legea eutanasiei.

Care este motivul pentru care se cere eutanasia?

Reprezentantii statului marturisesc ca aceasta este cea mai buna si rapida metoda de a scapa de cainii fara stapan. Am stat 20 de ani inconjurati de caini fara ca nimeni sa miste un deget, iar acum, dintr-o data, toti se declara interesati de problema maidanezilor si incearca sa faca ceva in aceasta privinta. Insa uita un singur aspect: eutanasia se face pentru a curma un bolnav sau un animal aflat in suferinta…si, din cate stiu, maidanezii nu sufera de nicio boala incurabila.

Altii vor sterilizarea cainilor maidanezi

Exista persoane (putine, ce-i drept) care lupta pentru drepturile animalelor si cer sterilizarea cainilor fara stapan. De cele mai multe ori astfel de persoane fac parte din ONG-urile pentru protectia animalelor.

Sterilizarea presupune inlaturarea glandelor sexuale. Astfel, cainii ar fi inapti pentru procreare. Sterilizarea este mult mai ieftina decat eutanasia, insa are un mic inconvenient: rezultatele se vad in timp. Pentru sterilizare este nevoie de o sala de operatii si un salon pentru a tine sub supraveghere (timp de o noapte) animalele castrate, dupa care acestea sunt lasate in libertate.

multumim: kudika.ro

citeste tot articolul despre sterilizare vs eutanasia pe kudika.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.