Vrei sa dormi ieftin in avion, vrei sa dormi in casuta din copac, cea la care ai visat toata copilaria? Noi iti propunem cateva cateva idei de calatorie plus cele mai accesibile hosteluri din lume.

Jumbo Stay, Stockholm – Suedia
Pentru cine nu este obisnuit cu dormitul in avion, propunem sa se cazeze cateva zile la acest hostel aflat in capitala Suediei. Nu va imaginati ca este o catastrofa sau un hostel ieftin venit mai degraba in intampinarea studentilor care nu au unde sa piarda o noapte atunci cand au o escala in zona.

Hostelul este intr-adevar amenajat intr-un fost avion (retras din uz din cauza varstei), are 25 de incaperi spatioase, televizor cu antena prin satelit, internet wireless si baie proprie pentru fiecare camera. Cel mai important detaliu este faptul ca Jumbo Stay Hostel este asezat chiar la 5 minute de mers pe jos de aeroportul Arlanda din Stockholm si este dotat cu un sistem de monitorizare in timp real al tuturor zborurilor pentru a tine informati in permanenta turistii cazati aici .

Anak Ranch, Mongolia
Daca vrem sa votam un hostel ciudat, atunci acesta trebuie sa fie. Anak Ranch este defapt un teren in mijlocul pustietatii, in stepa Mongoliei, unde sunt asezate foarte multe corturi traditionale numite „ger” sau „yurt”. Localnicii le construiesc din piei de animale si le inalta astfel incat sa poata sa fie stranse foarte usor si mutate in al loc, fiind transportate de cai.

Daca tot am amintit de cai, o noapte de cazare include si costul pentru inchirierea unui cal, cu care turistii pot sa viziteze imprejurimile si muntii care strabat Mongolia.

Traveller’s Cave, Cappadocia – Turcia

Intr-un articol anterior intitulat „Vezi cum arata hotelul din Grote”, am prezentat acest loc minunat din Turcia. Chiar daca in mare parte functioneaza ca hotel de 5 stele, locul are cateva camere sculptate special pentru regimul hostel.

Practic Cappadocia este un hotel construit in grote. Inca din vremea Imperiului Otoman locul a fost populat de oameni care traiau efectiv in pesterile calcaroase sculptate din munte. Ulterior, antreprenorii au profitat de ocazie si au transformat locul intr-o superba statiune in care troneaza acest hotel minunat.

Asadar, cine doreste sa-si petreaca vacanta intr-un mic paradis este asteptat in Traveler’s Cave - Turcia.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Bayrams Tree Houses, Olympos – Turcia
Imi aduc aminte ca atunci cand eram mic imi doream si eu o casa construita in copaci, exact ca in filmele americane. O casuta unde sa urci pe niste scari legate cu sfoara, pe care dupa aceea sa le tragi dupa tine. O casa construita chiar in mijlocul padurii unde sa nu te deranjeze nimeni. Unde puteai sa admiri natura si ramai peste noapte fara sa patesti nimic.

Eh, cam asa este la Olympos in Turcia. Numai ca aici mai adugam si faptul ca din casuta din copac poti sa admiri plaja Olympos si sa pleci in drumetii prin Parcul National Olympos.

Zhan Gzhou Wei Qun Lou Inn, China

Zhan Gzhou Wei Qun Lou Inn este un loc unde poti cu adevarat sa traiesti cea mai concreta experienta cu traditiile si cultura chinezilor. Chiar daca la prima vedere locul pare ca desprins de pe alta planeta (Vezi si articolul cu Top 7 Locuri parca desprinse de pe alta Planeta), hostelul reprezinta cea mai buna alegere pe care un turist o poate face atunci cand vrea sa viziteze tinuturile muntoase de la nord de Beijing.

Citeste si:
Scrisoare comună a premierilor din România, Bulgaria, Ungaria,...
Scrisoare comună a...

Barka Bastia Hostel, Cracovia – Polonia
La doar 10 minute de mers pe jos de centrul vechi al Cracoviei, ancorat la malul raului Vistula, hostelul Barka Bastia este o prezenta neobisnuita din lumea „locurilor de cazare”. Odata vapor de agrement, astazi adaposteste 10 camere micute dar cochete care ofera posibilitatea turistilor sa se cazeze ieftin si aproape de principalele puncte turistice din oras.

Carbisdale Castle, Culrain – Scotia
Chiar daca pare ciudat, castelul Carbisdale este in prezent un veritabil hostel. Initial destinat ducesei de Sutherland, castelul a primit un nou titlu: onorabil hostel, in slujba tinerilor de pretutindeni. In interior locul a pastrat operele de arta de alta data, printre care foarte multe sculpturi si tablouri celebre. Asadar, tinerii sau turistii care se cazeaza aici au doua avantaje: in primul rand, au posibilitatea sa doarma regeste, iar in al doilea rand au posibilitatea sa cunoasca cate ceva despre cultura si arta britanica.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

Farul Point Montara, SUA
Aflat la 50 de km de San Francisco si cu vedere spre oceanul Pacific, este amenajat un hostel in incaperea Farului Point Montara. Este un loc destul de ciudat pentru o astfel de constructie, dar in ciuda acestui fapt, locul este in premanenta plin de turisti care vor sa admire de la inaltime oceanul Pacific si apusul in mare.

Santos Express, Santos Beach, Africa de Sud
Noi avem Orient Express, ei au Santos Express. Chiar daca sunt doua lucruri total diferite, au un singur punct comun: cazarea. Santos Express nu strabate continentul African pentru o experienta romantica de neuitat, dar in interiorul trenului turistii se pot caza linistiti.

Locul este minunat daca stam sa ne gandim ca in fata privelistea se deschide spre Oceanul Indian, unde in fiecare zi se pot admira balenele si delfinii care ies la suprafata sa vaneze si sa respire.

Citeste si:
Se schimbă cursul războiului? Israelul, acuzat de genocid de Africa...
Se schimbă cursul războiului?...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.