Daca iti doresti sa hranesti girafele din camera de hotel, daca iti doresti sa dormi in puscarie, daca iti doresti sa bei sampanie din pahare de gheata sau daca vrei sa dormi intr-un cosciug, citeste articolul de mai jos!

Pensiunea Girafelor
Pensiunea a fost construita in anul 1932 de catre Sir David Duncan in Nairobi, Kenya. Proprietatea este aranjata in stil scotian si se intinde pe o suprafata de 115 acri. Ceea ce este special in cazul acestei pensiuni este faptul ca turistii pot lua micul dejun cu girafele la masa.

Pe parcursul anilor, proprietarii pensiunii au gazduit mai multe girafe care nu au putut fi relocate in mediul lor natural, din diverse motive. Ace

stea s-au inmultit si astfel, ele au devenit o emblema a hotelului.
In fiecare dimineata girafele isi intind gatul pe geamul pensiunii pentru a fi hranite de catre turistii cazati aici. Pensiunea ofera facilitati pentru 5 stele.

Hotelul Bibilioteca
Pentru cei care sunt pasionati de citit, hotelul este o adevarata comoara.Fiecare etaj este decorat cu biblioteci si locuri special amenajate pentru citit.

Interesant este faptul ca exista o ramura diferita pentru fiecare nivel. Astfel la parter se pot caza cei pasionati de matematica. In fiecare camera de la acest etaj se gasesc carti dedicate acestei stiinte.

La etajele superioare se pot caza cei pasionati de arta, geografie sau istorie. De asemnea in fiecare camera exista numai carti dedicate respectivei ramuri.
Hotelul este amplasat in New York, Manhattan si ofera facicilitati pentru 4 stele.

Karostas Cietums Hotel
Initial locul a functionat ca inchisoare ruseasca. Acum, aici este amenajat unul dintre cele mai interesante hoteluri din lume. Hotelul Karostas din Letonia este deschis de la 1 may pana la 1 octombrie, in fiecare an.

Camerele de hotel au fost amenajate in fostele celule, iar lobby-ul este amplasat intr-un vechi bunker. Turistii care se cazeaza aici au posibilitatea sa afle pe viu care era tratamentul de care beneficiau cei intemnitati pe vremea ocupatiei comuniste.

Citeste si:
Interesul crescut al româncelor pentru portrete foto în stil fine art
Interesul crescut al...

Astfel, fiecare individ ce doreste sa doarma in Hotelul Karostas este mai intai dezbracat de hainele civile si imbracat in niste uniforme de culoare gri. Pe urma, fiecare turist este incatusat si „aruncat” intr-o celula in care gaseste un pat, fie din fier, fie din piatra, o masa si un WC murdar. Micul dejun este servit in fiecare dimineata la ora 6.00 printr-o fanta ce se deschide doar de catre gardieni.
Pentru o imagine completa a Hotelului Karostas din Letonia urmariti galeria foto aici.

Utter Inn
Reprezinta ambitia artistului suedez Mikael Genberg. Hotelul este defapt format dintr-o singura camera, ce se afla pe fundul lacului Malaren din Suedia. Deasupra camerei (la nivelul luciului apei ) exista o terasa mica unde se poate servi masa.

Camera are geamuri cu vedere la apa tulbure de pe fundul lacului. Proprietarii sustin ca pe aici poti sa privesti pestii din lac. Noi suntem sceptici.
In pretul final este inclus si costul barcii cu care sa ajungi la camera.

Citeste si:
Mădălina Crețan, despre modul în care i s-a schimbat viața după...
Mădălina Crețan, despre modul...

Galerie foto cu Hotelul Utter Inn

Propeller Island City Lodge este probabil cel mai nonconformist hotel din lume. Aici te poti caza intr-o camera care este organizata pe scarile de la intrare, sau poti sa dormi intr-un pat suspendat.

Camerele sunt decorate si gandite de catre artistul Lars Stroschen si fiecare dintre aceasta este amenajata sub o alta tema. Astfel, aici poti sa dormi ingropat in camera, sau poti sa optezi pentru patul amenajat intr-un cosciug.
Galerie foto cu Hotelul Propeller Island din Berlin

Hotelul de gheata

La fel ca si in Romania, in Canada se construieste in fiecare an un hotel de gheata. Artistii se apuca de sculptat undeva la sfarsitul lunii decembrie, astfel incat in ianuarie hotelul sa primeasca primii oaspeti.

Toate obiectele pe care le vedeti in camera sunt sculptate din gheata, iar la restaurant cutitele, furculitele si paharele sunt de asemenea confectionate din gheata.
La realizarea constructiei sunt necesare 12,000 de tone de zapada si aproximativ 400 de tone de gheata.

Citeste si:
10 comori arhitecturale care te vor face să privești de două ori
10 comori arhitecturale care...

Hotelul este deschis pana la sfarsitul lunii martie atunci cand se topeste. Capela pentru ceremoniile de nunta care este construita in apropiere este inclusa in Top 10 destinatii pentru organizarea nuntii, la nivel international.
Mai multe poze cu hotelul de gheata din Quebec, Canda

Das Park Hotel
Cu totii am vazut tuburile de beton care se folosesc la constructia fantanilor sau la realizarea sistemelor de canalizare. Dar nu toti am vazut in acestea posbilitatea amenajarii unor camere de locuit. Artistul Thomas Latzel Ochoa s-a gandit sa amenajze tuburile din beton sub forma unor camere de hotel.

Astfel, din luna mai pana in luna octombrie, orice turist care trece pe langa Vienna poate sa doarma intr-un astfel de loc.
Pretul se discuta la fata locului, deoarece artistul merge pe principiul : „Dai cat crezi ca face”.

Citeste si:
Detalii despre procesiunea funerară care însoțește sicriul Reginei...
Detalii despre procesiunea...

Hotelul Capsula

Acest tip de hotel se gaseste in Olanda, mai exact la Haga. Camerele sunt organizate in niste foste capsule unde colecta uleiul ars de la vapoare. Incaperea nu este foarte mare, dar ofera destul loc pentru maxim 3 persoane.

In pretul final este inclusa si inchirierea unor biciclete pentru a putea vizita imprejurimile.

Poze cu Hotelul Capsula aici

Crazy House

Aceasta casa este construita intr-o stanca in orasul Da lat din Vietnam. Constructia este catalogata ca una dintre cele mai indraznete din tara, fiind considerata in acelasi timp printre principalele atractii din Vietnam.

Hang Nga Hotel este practic sculptat in roca, iar camerele sunt organizate pe mai multe etaje. Turistii se pot bucura si de surprize. Au fost inregistrate cazuri in care oamenii cazati aici au fost vizitati in mijlocul noptii de serpi sau de animale salbatice .
O camera la acest hotel costa aproximativ 20 de dolari pe noapte.

Mai multe poze din Hotelul Hang Nga din Vietnam aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.