Arbori inalti, flori multicolore, roci spectaculoase, lacuri mici cu apa limpede; ce poti cere mai mult de la ceva ce poate insemna excursia vietii tale?

"Un arhipelag de patru insule si insulite, Socotra este unul dintre cele mai bizare locuri de pe planeta. Relieful complet diferit de restul planetei este ceea ce ii ofera dreptul de a detine acest titlu. Campii inguste de coasta, un platou calcaros cu pesteri si munti care ajung la 1503 metri peste nivelul marii, la care se adauga peste 700 de specii de flora si fauna pe cale de disparitie, unice in lume, sunt lucrurile care ii dau Socotrei dreptul de exclusivitate." - Toxel

Socotra este, de drept, un arhipelag situat in oceanul Indian, undeva intre Capul Horn si Peninsula Arabica. Marea insula Socotra reprezinta aproximativ 85% din intreaga suprafata uscata a arhipelagului, restul fiind alcatuit numai din insule de mici dimensiuni. Datorita amplasarii intr-o zona particulara, o treime din speciile gasite aici nu se mai gasesc nicaieri in lume. Socotra este administrata de Yemen, insa termenul "administrata" nu-si prea gaseste locul din moment ce nu prea e nimic de administrat acolo. Insula traieste din turism, unul ce-i drept destul de exclusivist datorita coordonatelor. Cine a ajuns insa aici, stie ca excursia a meritat din plin. Socotra parca nici nu face parte din Terra...

Termenul pare a fi grecesc, insa e de fapt sanscrit si inseamna "insula beatitudinii". Grecii au ajuns aici si au descris peisajele ciudate, mai departe punand piciorul un rus, pe numele sau Zhukov. Prin 1507, insula devine colonie a portughezilor, iar in 1886 trece in protectorat britanic. Abia in 1967 Yemenul castiga insula, invocand faptul ca se afla cel mai aproape de aceasta. Nu le-a adus mari beneficii directe, dar arabii se mandresc cu ea pentru ca stiu ca e greu sa mai descoperi un asemenea loc in lume. Arbori inalti, flori multicolore, roci spectaculoase, lacuri mici cu apa limpede; ce poti cere mai mult de la ceva ce poate insemna excursia vietii tale?

Nu-i asa ca ai vrea sa pui piciorul aici?

Nu rata: 70 poze uluitoare: Trebuie sa le vezi! | 10 poze superbe, de sub apa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.